Milliárdos támogatásokat osztott ki a Magyar Turisztikai Ügynökség a NER kedvenc vállalkozóinak

gazdaság
2019 szeptember 30., 06:30
comments 130

42 milliárd forintos turisztikai fejlesztési keretet osztott ki az elmúlt időszakban a Magyar Turisztikai Ügynökség. „Egymilliárdnál többet csak a NER-oligarchák kaphattak” - írja a Népszava.

Az MTÜ az elmúlt napokban sorra jelenteti meg a szállodafejlesztési pályázatának nyerteseit., Több százan vannak, akik néhány millió forintot nyertek, egymilliárdnál nagyobb összeget csak néhányan érdemeltek ki. A Népszava átnézte, kik a pénzeső legnagyobb nyertesei:

  • Az egyébként veszteséges üzemmel nem vádolható OTP Bank Nyrt. 536 milliót kapott balatonszemesi üdülőjének felújítására.
  • A legnagyobb, 2,9 milliárdos összeget a TCSV (Tokaj Csurgó Völgy) Ingatlanfejlesztő Kft. kapta, amely Kante Awa és Szepesi Richárd érdekeltsége. Előbbi Matolcsy György korábbi munkatársának, Nagy Róza államtitkárnak a lánya.
  • Ez a tulajdonosi kör a szántodó BalaLand Hotel fejlesztésére is nyert 2,9 millárd forintot.
  • Garancsi István érdekeltsége, a CDHT Hotel Projekt Kft. is több milliárd forintot nyert, ahogy
  • Szíjj László (Duna Aszfalt) a Minerva Ingatlan alapon keresztül két projekttel nyert 2,5 milliárd forintot. Keszthelyen a Baron hotel, Sopronban a Hotel Primus fejlődhet a közpénzből.

Rajtuk kívül még három pályázat érte el a milliárdos álomhatárt, részletek a Népszavában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt