Milliárdos támogatásokat osztott ki a Magyar Turisztikai Ügynökség a NER kedvenc vállalkozóinak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

42 milliárd forintos turisztikai fejlesztési keretet osztott ki az elmúlt időszakban a Magyar Turisztikai Ügynökség. „Egymilliárdnál többet csak a NER-oligarchák kaphattak” - írja a Népszava.

Az MTÜ az elmúlt napokban sorra jelenteti meg a szállodafejlesztési pályázatának nyerteseit., Több százan vannak, akik néhány millió forintot nyertek, egymilliárdnál nagyobb összeget csak néhányan érdemeltek ki. A Népszava átnézte, kik a pénzeső legnagyobb nyertesei:

  • Az egyébként veszteséges üzemmel nem vádolható OTP Bank Nyrt. 536 milliót kapott balatonszemesi üdülőjének felújítására.
  • A legnagyobb, 2,9 milliárdos összeget a TCSV (Tokaj Csurgó Völgy) Ingatlanfejlesztő Kft. kapta, amely Kante Awa és Szepesi Richárd érdekeltsége. Előbbi Matolcsy György korábbi munkatársának, Nagy Róza államtitkárnak a lánya.
  • Ez a tulajdonosi kör a szántodó BalaLand Hotel fejlesztésére is nyert 2,9 millárd forintot.
  • Garancsi István érdekeltsége, a CDHT Hotel Projekt Kft. is több milliárd forintot nyert, ahogy
  • Szíjj László (Duna Aszfalt) a Minerva Ingatlan alapon keresztül két projekttel nyert 2,5 milliárd forintot. Keszthelyen a Baron hotel, Sopronban a Hotel Primus fejlődhet a közpénzből.

Rajtuk kívül még három pályázat érte el a milliárdos álomhatárt, részletek a Népszavában.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.