Trump belengette, hogy árulás miatt le kellene csukni az ellene nyomozó bizottság elnökét

külföld
2019 szeptember 30., 17:05

A szokásosnál is erősebben posztolt a Twitterre hétfőn Donald Trump. Az amerikai elnök a legújabb bejegyzésében felvetette, hogy esetleg le kellene tartóztatni árulás miatt Adam Schiffet, a demokrata többségű képviselőház hírszerzési bizottságának vezetőjét, aki a Trump elleni vizsgálatot vezeti.  

link Forrás

Azon húzta fel magát, hogy Schiff a legutóbbi kongresszusi meghallgatáson a saját szavaival foglalta össze az ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetésének egy részletét, ami Trump felfogása szerint hazugságnak számít.

A  július 25-i telefonbeszélgetés politikai botrányt robbantott ki az Egyesült Államokban, Trump ugyanis arra próbálta rávenni hivatali az ukrán elnököt, hogy segítsen terhelő bizonyítékokat felhajtani Ukrajnában Joe Biden volt amerikai alelnökkel kapcsolatban, aki jelenleg a Demokrata Párt egyik fő elnökjelölt-aspiránsa, és akinek egyik fia, Hunter egy ukrán gázvállalat igazgatótanácsának tagja volt.

Adam Schiff
photo_camera Adam Schiff Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

A csütörtöki meghallgatáson Trump részét Adam Schiff úgy foglalta össze: „Nagyon jók voltunk az országodhoz, nagyon jók. Egyik ország sem tett annyit, amennyit mi tettünk, de tudod, nem látom a kölcsönösséget. Hallom, mit szeretnél, és van egy szívesség, amit én szeretnék kérni tőled”. Ugyanakkor a két elnök közötti beszélgetésben Trumptól tényleg elhangzottak ezzel azonos értelmű kijelentések.

Ugyanakkor Schiff szerint az elnök azért dühös rá, mert hétvégén bejelentette, hogy a bizottság megállapodott a bejelentéstevővel, hogy megjelenik a bizottság e héten tervezett meghallgatásán. (New York Times)