Trump találkozni akar a kiszivárogtatóval

Tbg
külföld
2019 szeptember 30., 04:51
comments 81

Találkozni akar azzal, aki kiszivárogtatta az ukrán elnökkel folytatott beszélgetését - írta Donald Trump amerikai elnök vasárnap este közzétett Twitter-bejegyzései egyikében.

"Mint minden amerikai, megérdemlem, hogy találkozzam a vádlómmal, különösen mivel ez a vádaskodó, az úgynevezett 'bejelentéstevő' egy külföldi vezetővel folytatott tökéletes beszélgetést teljes mértékben pontatlanul és csalárd módon mutatott be" - fogalmazott az Egyesült Államok elnöke.

link Forrás

Egy későbbi mikroblog-bejegyzésében pedig az alkotmányos felmentését (impeachment) célzó, kedden megindított eljárásra utalva megjegyezte: "éjjel-nappal erről beszélünk, erről szólnak a hírek, de nem derült ki semmi, ami a felmentést indokolná."

Trump egy korábbi bejegyzésében azt is jelezte, hogy azzal is találkozni szeretne, aki törvénytelen módon informálta telefonbeszélgetéséről a bejelentéstevőt. "Vajon ez az ember kémkedett az elnök után?" - veti fel Trump.

Az elnök azt követően tette közzé e bejegyzéseket, hogy Adam Schiff, a demokrata többségű képviselőház hírszerzési bizottságának vezetője vasárnap az ABC televíziónak adott interjújában elmondta, a bizottság megállapodott a bejelentéstevővel, hogy megjelenik a bizottság e héten tervezett meghallgatásán.

Az egyelőre névtelenséget élvező informátor szerint Donald Trump az ukrán elnökkel, Volodimir Zelenszkijjel folytatott telefonbeszélgetése során nyomást gyakorolt rá annak érdekében, hogy segítsen feltárni Joe Biden volt alelnök, az elnökjelöltségre jelenleg legnagyobb eséllyel pályázó demokrata politikus, valamint fia jövedelmező ukrajnai ügyleteinek hátterét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.