620 ezer tévét osztottak szét Kínában, hogy minél többen lássák a katonai parádét

külföld
2019 október 01., 08:08
comments 85

Ahogy ebben a nagyképes cikkünkben is beszámoltunk róla, Kínában óriási katonai parádé keretében ünnepelték a népköztársaság fennállásának hetvenedik évfordulóját, és bemutattak egy interkontinentális ballisztikus rakétát is, amely egyes szakértői vélemények szerint szinte az Egyesült Államok bármely pontját képes elérni.

Az állampárt nem bízta a véletlenre, hogy a szegénységben élő kínaiak is követhessék a rendezvényt, ezért több mint 620 ezer tévékészüléket osztottak szét ingyen, számolt be róla az állami hírügynökség.

A Kínában gyártott LCD-tévék 81 centiméter képátlójúak, a megajándékozott kínaiaknak pedig csak a tévénézéssel kell törődniük: nem kérnek tőlük egy árva jüant sem, még a szállítási költségeket is az állam fizeti. (Xinhua)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.