A Telekom kommunikációs igazgatója nyomást próbált gyakorolni az ellenzéki jelöltre, hogy ne használja a kampányában a magenta színt

POLITIKA
2019 október 01., 10:23

A nem túl heves, de annál bizarrabb epizódokkal tarkított 2019-es önkormányzati választási kampány eddigi talán legfurcsább dokumentuma az a levél, amit Kutas István, a kormányzattal egyre szorosabb kapcsolatot ápoló Magyar Telekom kommunikációs igazgatója írt Baranyi Krisztinának, az egyesült ellenzék ferencvárosi polgármesterjelöltjének. A kampányhangulatba került Kutas ugyanis arra próbálta rávenni az összellenzéki támogatással induló független jelöltet, hogy változtassa meg kampányagainak ciklámen alapszínét.

“Mi a Telekomnál szeretjük a magenta színt, ezzel különböztetjük meg magunkat a versenytársainktól. Van magenta pólónk, cipőnk és minden reklámunk és boltunk magentában úszik. Örülünk, hogy Önnek is tetszik ez a szín, de szerintünk sok kedves ügyfelünk számára megtévesztő lehet, ha Ön is ezt használja a hirdetéseiben. Tudjuk, hogy markáns és jó szín, de kérjük váltson egy másik árnyalatra”

- írta a politika iránt is érdeklődő vállalati sajtós.

Baranyi a Facebookra kiposztolt válaszában először is leszögezte, hogy ő is szereti a magenta színt, majd a pontokba szedett választ azzal zárta, hogy

“5. Sok kedves választó számára megtévesztő lehetne hogy a Magyar Telekom is hasonló színt használ mint én, ha indulna a választáson. Mivel azonban a Magyar Telekom nem indul a választáson, én nem kérem őket hogy váltsanak másik színre. Cserébe ígérem, hogy nem fogok internetelőfizetést és telefonokat árulni.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.