Csak júliusban 17,5 milliárd forint hitelt kapott Budapest az OTP Banktól

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A fővárosi önkormányzat által közzétett szerződések szerint 

csak júliusban 17,5 milliárd forint folyószámlahitelt kapott Budapest az OTP Banktól,

írja a Napi.hu. A lap szerint az adósságban úszó önkormányzat képtelen lenne finanszírozni magát a hitelkeret nélkül. Mással nehezen magyarázható, hogy a fővárosi önkormányzat pénzügyi főosztálya hetente állapodott meg újabb és újabb összegekről az OTP-vel:

  • július 5-én 5,7 milliárd
  • július 8-án 855 millió forint,
  • július 11-én 2,5 milliárd forint hitelről kötöttek szerződést. 
  • Aztán július 15-én újabb 3,4 milliárdot vettek fel. 

A Napi.hu emlékeztet: Budapest idei költségvetése 114 milliárd forint hiánnyal kalkulál, amit három forrásból tömnének be. 

  • 25,3 milliárdot az előző évek maradványaiból, 
  • 66,7 milliárd forintot hitelfelvételből,
  • 27,9 milliárdot meglévő befektetések értékesítéséből állnának. 

Tarlós István főpolgármester többször hangoztatta, hogy a 66,7 milliárd forint hitelt nem a hiány betömésére, hanem fejlesztésekre vették fel. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.