Hadházy szerint egy újabb országgyűlési képviselő ellen nyomoz az ügyészség korrupció miatt

belföld
2019 október 01., 12:05

Hadházy Ákos keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy újabb országgyűlési képviselővel kapcsolatban nyomoz az ügyészség, és ismertette Polt Péter ezzel kapcsolatos válaszát is. Nemrég arról érdeklődött a legfőbb ügyésznél, hogy valóban zajlik-e olyan büntetőeljárás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es számú választókerületében, ami országgyűlési képviselőt is érint, amire az ügyészség annyit válaszolt, hogy „az Ön által feltett kérdés alapján jelenleg van beazonosítható ügyészségen folyamatban lévő büntetőügy”. 

link Forrás

Ennek a választókörzetnek egyébként a fideszes Boldog István az egyéni képviselője, akinek nyáron azzal sikerült felhívnia magára a világ figyelmét, hogy be akarta tiltani a Budapest Pride-ot és bojkottot hirdetett a Coca-Cola ellen. Hadházy szerint az ügy az uniós támogatások elosztásával lehet kapcsolatban, amit csak akkor kaphattak meg a választókerület önkormányzatai, ha az előre kijelölt cégeket bízták meg a beruházások kivitelezésével.

Boldog István a parlamentben
photo_camera Boldog István a parlamentben Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Kedd délután Boldog István azzal reagált, hogy szerinte az egész csak egy politikai cirkusz, hangulatkeltés a választási kampányban. „Eddig egyetlen hivatalos megkeresést sem kaptam, de szükség esetén természetesen állok a hatóságok rendelkezésére” - tette hozzá.

Az uniós támogatásokkal kapcsolatos visszaélések miatt Mengyi Roland volt fideszes képviselőt alig egy hete ítélte 4 év börtönre a másodfokú bíróság, a szintén kormánypárti Simonka György ellen pedig augusztus végén emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.