Hadházy szerint egy újabb országgyűlési képviselő ellen nyomoz az ügyészség korrupció miatt

Hadházy Ákos keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy újabb országgyűlési képviselővel kapcsolatban nyomoz az ügyészség, és ismertette Polt Péter ezzel kapcsolatos válaszát is. Nemrég arról érdeklődött a legfőbb ügyésznél, hogy valóban zajlik-e olyan büntetőeljárás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es számú választókerületében, ami országgyűlési képviselőt is érint, amire az ügyészség annyit válaszolt, hogy „az Ön által feltett kérdés alapján jelenleg van beazonosítható ügyészségen folyamatban lévő büntetőügy”. 

Ennek a választókörzetnek egyébként a fideszes Boldog István az egyéni képviselője, akinek nyáron azzal sikerült felhívnia magára a világ figyelmét, hogy be akarta tiltani a Budapest Pride-ot és bojkottot hirdetett a Coca-Cola ellen. Hadházy szerint az ügy az uniós támogatások elosztásával lehet kapcsolatban, amit csak akkor kaphattak meg a választókerület önkormányzatai, ha az előre kijelölt cégeket bízták meg a beruházások kivitelezésével.

Boldog István a parlamentbenFotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Kedd délután Boldog István azzal reagált, hogy szerinte az egész csak egy politikai cirkusz, hangulatkeltés a választási kampányban. „Eddig egyetlen hivatalos megkeresést sem kaptam, de szükség esetén természetesen állok a hatóságok rendelkezésére” - tette hozzá.

Az uniós támogatásokkal kapcsolatos visszaélések miatt Mengyi Roland volt fideszes képviselőt alig egy hete ítélte 4 év börtönre a másodfokú bíróság, a szintén kormánypárti Simonka György ellen pedig augusztus végén emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.