Mint egy akciófilmben: pizzafutárnak álcázta magát a belvárosi óraszaküzlet kirablója, aztán fegyverrel lövöldözött a menekülő tulajdonosra

Többszörösen minősített rablás kísérlete miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki egy óraszaküzletben fegyverrel akart értékeket szerezni tavaly december 10-én. 

A részletek alapján akciófilmes rablás lehetett. A vádirat szerint a 48 éves férfi 2018. december 10-én délután a motorjával megállt az V. kerület, Vadász utcában található óraszaküzlethez. Magát motoros pizzafutárnak kiadva – a fején bukósisakkal, a kezében pedig pizzásdobozzal – bekopogott az üzletbe. A férfi az ajtót nyitó eladót egy forgótáras pisztollyal az üzlet pincehelyiségébe kényszerítette. A pincében ekkor a két üzlettulajdonos, és egy vevő tartózkodtak. A rabló a kezében tartott fegyverrel mindhármukat megfenyegette, hogy tegyék tarkóra a kezüket és álljanak a falhoz, különben lelövi őket. A fegyveres az eladónak átadott egy sporttáskát azzal, hogy a pincében lévő órákat pakolja bele. A pakolás közben az egyik tulajdonos rosszullétet színlelt és kérlelte a vádlottat, hogy engedje vizet inni. A támadó ezt először megtagadta és bántalmazta a férfit, végül azonban beleegyezett abba, hogy kimenjen a konyhába vizet inni. A tulajdonos a lehetőséget kihasználva felszaladt a lépcsőn a földszinti üzlethelyiségbe.

Ekkor a rabló – az órákkal telepakolt táskát hátrahagyva – azonnal a férfi után szaladt és a kezében tartott fegyverrel még az üzletben egy alkalommal felé lőtt, hogy megállítsa, azonban nem találta el. A tulajdonos kimenekült az utcára, és rendőrért kiáltott, miközben a rabló a motorjához ment. A tulajdonos megpróbálta megállítani, mire a rabló ismét rálőtt, de ezúttal sem találta el. Aztán a motoros elmenekült a helyszínről. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit egy hónapon belül azonosították, és felkérésükre a Terrorelhárítási Központ elfogta.

A vádirat szerinti bűncselekményért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés adható. A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.