Harry herceg és a felesége beperelte a brit bulvársajtót

bulvár
2019 október 02., 15:08
comments 156

Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő magánlevél törvénytelen közreadása miatt beperelte a Mail on Sunday brit bulvárlapot. A sussexi herceg közleményében édesanyjára, a néhai Diana hercegnőre utalva azzal indokolta a lépésüket, hogy „attól tart, a történelem megismétli önmagát”.

A hercegi párt képviselő Shillings ügyvédi iroda a londoni legfelsőbb bíróságra beterjesztett keresetében a vasárnapi bulvárlapot és anyacégét, az Associated Newspaperst „magáninformációval való visszaéléssel, a szerzői jog és a brit adatvédelmi törvény megsértésével” vádolta amiatt, hogy 2018-ban, Harry herceg és Meghan hercegnő esküvője után közzétett egy kézzel írt levelet, amit a hercegnő az apjának, Thomas Markle-nek írt.

A keresetükben azzal is vádolják a bulvárlapot, hogy rendszeresen hamis, lejárató történeteket tesz közzé a sussexi hercegnőről.

Szokatlanul éles támadást intézve a brit sajtó ellen Harry a közleményében arról írt, hogy az ugyanúgy kezeli őt, mint egykor az anyját, az 1997-ben autóbalesetben meghalt Diana hercegnőt, aki paparazzók elől menekülve halt meg.

„A legmélyebb félelmem az, hogy a történelem megismétli önmagát. Láttam, mi történik, ha valaki, akit szeretek, oly mértékben válik árucikké, hogy már nem valós személyként kezelik, látják őt. Elvesztettem az anyámat, és most látom, ahogyan a feleségem ugyanezen erőteljes erőknek az áldozatává válik” – írta.

Harry szerint egyes lapok rendszeresen „mocskolják” Meghant, „hazugságok sorát teszik közzé róla”, ő pedig nem maradhat tovább „néma tanúja a felsége szenvedésének”.

A hercegi pár 2018 októberében
photo_camera A hercegi pár 2018 októberében Fotó: DARREN ENGLAND/AFP

Harry hercegnek és bátyjának, Vilmosnak régóta rossz a viszonya a sajtóval, aminek a reflektorfényében nőttek fel gyerekként, kamaszok voltak, amikor szüleik elváltak és édesanyjuk meghalt.

A Mail on Sunday közölte: áll a kereset elé, kiáll a közöltek mellett. „Határozottan tagadjuk, hogy oly módon megszerkesztettük a hercegnő levelét, hogy az megváltoztatta volna annak tartalmát” – közölték.

Meghan hercegnő édesapja, Thomas Markle, aki az USA-ban és Mexikóban él, a lánya tavalyi esküvője előtt többször tüntette fel negatív színben a hercegnőt. Paparazzótól pénzt fogadott el megrendezett fotókért, és lemondta részvételét az esküvőn. A Mail on Sunday által közölt levélben, amit állítólag Thomas Markle adott tovább a bulvárlapnak, Meghan arra kéri az apját, ne beszéljen a jövőben a bulvársajtóval róla, ne terjesszen róla hazugságokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.