18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Négy és fél év börtönre ítélték Makai Viktória ultrafutó támadóját

bűnügy
2019 október 02., 11:13

Az Index tudósítása szerint 4 és fél év fogházra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki tavaly októberben edzés közben megtámadta, szexuálisan kényszerítette, megverte, majd megpróbálta megerőszakolni Makai Viktória ultrafutót. 

H. Istvánt, aki a tárgyalást megelőzően házi őrizetben volt, és már korábban bevallotta bűnösségét, szexuális erőszak bűntette és testi sértés miatt ítélte el a bíróság. Az áldozat nem vett részt a szerdai tárgyaláson. A támadó egy korábbi vallomásán elismerte, hogy a támadás idején részeg volt. 

A hétszeres magyar bajnok Makai Viktória tavaly októberben a Facebookon számolt be arról, hogy otthonától néhány száz méterre megtámadta egy férfi, szexuális cselekedetre kényszerítette, és amikor kiabálni kezdett, többször megütötte és megverte.

A tárgyaláson kiderült, hogy a támadó ismerte áldozatát, köszönő viszonyban voltak, mert Makai Viktória gyakran sétált el gyerekeivel az óvoda és az iskola felé vezető úton a munkahelye előtt. A férfi brutálisan bántalmazta a nőt, akit orális szexre kényszerített, és megpróbált, de nem tudott megerőszakolni.

Az áldozat férje vetett véget a támadásnak, aki a helyszínre érkezve lelökte a nőről a támadóját. A rendőrök végül kőbányai otthonában találták meg és tartóztatták le a ruháit is hátrahagyva menekült H. Istvánt. (Index)