A rendőrség megszüntette a nyomozást Pikó András kampánystábja ellen

politika
2019 október 03., 11:33
comments 118

Azt írja a HVG, hogy a rendőrség megszüntette a nyomozást a Pikó András józsefávosi közös ellenzéki polgármester-jelölt kampánycsapata ellen.

A BRFK a lapnak korábban annyit írt, hogy ügydöntő határozatot hoztak, de annak tartalmát addig nem kommunikálják, amíg azt nem kézbesítették a címzettnek, de a lap úgy tudja, a határozatban a rendőrség megszüntette a nyomozást.

A józsefvárosi választási iroda a Magyar Nemzetnek elismerte a megszüntetést: azt írták, a határozat nem jogerős, a beadványukban ezért kérvényezik a rendőrségi vizsgálat folytatásának elrendelését.

Pikó András VIII. kerületi polgármester-jelölt és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt
photo_camera Fotó: Halász Júlia/444

Az iroda szeptember elején választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést a Magyar Nemzet cikke alapján – amiben egy számítógépek előtt ülő emberekről készült fotó miatt feltételezték, hogy csalás történt –, két napra rá házkutatást tartottak Pikó stábjánál. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.