A DK-nak gyanús, hogy pont a kampányfinisben kéri az ügyészség Varju László mentelmi jogának felfüggesztését, miközben nem is ülésezik a parlament

politika
2019 október 04., 07:45

Varju László pártja közleményben reagált arra, hogy  Polt Péter legfőbb ügyész pénteken kezdeményezte az országgyűlésnél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését  választás rendje elleni bűntett miatt. 

A DK kiemelte, hogy az ügyészség pont akkor tett meg a bejelentést, amikor „az erről dönteni képes Országgyűlés hónapok óta nem ülésezett, hetekig még nem is fog, ám »véletlenül« pont elérkeztünk az önkormányzati választási kampány finisébe”

Hozzátették, hogy a Demokratikus Koalíció kiáll Varju László mellett és koncepciós eljárásnak tartja az ügyészség vádjait. 

Hátul Varju László, Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes, független képviselők (b-j) az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. december 23-án (Fotó: Soós Lajos / MTI)
photo_camera Fotó: Soós Lajos / MTI

Az ügyészség gyanúja szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én, egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel.A találkozó során Varju László a választáson való nyerési esélyeinek növelése érdekében anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselő-jelöltségtől lépjen vissza a javára. A férfi a felvetést elutasította.