Gyerekekkel töltené meg a lelátókat az Azerbajdzsán elleni selejtezőre az MLSZ

sport
2019 október 04., 17:36
comments 200

Helyben hagyta elsőfokú döntését az UEFA fellebbviteli bizottsága pénteki ülésén, így a szurkolók rasszista viselkedése miatt a magyar válogatott zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani az Azerbajdzsán elleni október 13-i Eb-selejtezőt. Sőt, a szövetség még 20 millió forintos büntetést is kénytelen fizetni, közölte az MLSZ. A tájékoztatás szerint

"az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat."

A büntetés megítélésekor "visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt."

Az MLSZ az UEFA szabályzatát átnézve úgy döntött, hogy 14 éven aluli gyermekekkel fogja megtölteni a Groupama Arénát jövő vasárnap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.