Hat elefánt pusztult egy vízesés alján, egymást akarták megmenteni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy elefánthorda tragédiájának voltak szemtanúi a vadőrök, a thaiföldi Khao Yai Nemzeti Parkban, az ország féli részén. 

Hat elefánt tetemére bukkantak egy vízesés alján. A vadőrök szerint először egy borjú, a horda legfiatalabb tagja megcsúszhatott a meredek és síkos szakadék szélén, és a mélybe zuhanhatott. A hordából elefántjai közül utánamentek segíteni, de újabb állatok vesztek oda a mélyben, akikért újabbak indultak, szinte reménytelenül. 

Elefántok a mélyben.Fotó: Edwin Wiek Twitter

Két elefánt - köztük az eredetileg leesett borjú anyja - van még életben a szakadék mélyén, őket a vadőrök igyekeznek épségben kimenteni, de nincs könnyű dolguk.

Ugyanennél a vízesésnél már 1992-ben is történt hasonló elefánt-tragédia. Az elefántok összetartó állatok, segítik egymást, ha társuk bajba kerül - jegyezték meg a thai vadvédelmi szakértők. 

A thai vadőrök itt posztoltak a Facebookra az esetről. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.