Egy nap képei: A Fidesz munkáscsoportja megemlékezik az aradi vértanúkról 1988-ban

Emlékgyűlést tartott a Fidesz munkáscsoport 1988. október 6-án. A belügyminisztérium napi operatív jelentése szerint a Batthyány-örökmécsesnél felállítottak egy Mártírok Napja 88 feliratú transzparenst, illetve feltartották a 13 vértanú gyászszalaggal ellátott képét.

Fotó: Fortepan/Philipp Tibor
Fotó: Fortepan/Philipp Tibor

A megemlékezésre 5-600 ember jött el, az eseményről készült titkosszolgálati jelentés név szerint említi az ellenzéki csoportok néhány ismert figuráját: Philipp Tibort, Talata Józsefet, Pálinkás (Szűcs) Róbertet, Buda Gézát, Mécs Imrét, Szász Istvánt, Nagy Jenőt, Rácz Sándort, Sulyok Miklóst, Gadó Györgyör, Dragon Pált. Beszédet mondott Solt Ottilia, Bánlaki József, Czakó Gábor, valamint a Romania Libera csoport egy tagja, majd verseket olvastak fel, Földes László Hobo pedig énekelt.

„Az esemény összességében fegyelmezett légkörben zajlott” - írja a napi jelentés, amelyet az ÁBTL közölt.

Fotó: Fortepan/Philipp Tibor
Fotó: Fortepan/Philipp Tibor

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.