Egy nap képei: A Fidesz munkáscsoportja megemlékezik az aradi vértanúkról 1988-ban

történelem
2019 október 06., 06:01
comments 215

Emlékgyűlést tartott a Fidesz munkáscsoport 1988. október 6-án. A belügyminisztérium napi operatív jelentése szerint a Batthyány-örökmécsesnél felállítottak egy Mártírok Napja 88 feliratú transzparenst, illetve feltartották a 13 vértanú gyászszalaggal ellátott képét.

photo_camera Fotó: Fortepan/Philipp Tibor
photo_camera Fotó: Fortepan/Philipp Tibor

A megemlékezésre 5-600 ember jött el, az eseményről készült titkosszolgálati jelentés név szerint említi az ellenzéki csoportok néhány ismert figuráját: Philipp Tibort, Talata Józsefet, Pálinkás (Szűcs) Róbertet, Buda Gézát, Mécs Imrét, Szász Istvánt, Nagy Jenőt, Rácz Sándort, Sulyok Miklóst, Gadó Györgyör, Dragon Pált. Beszédet mondott Solt Ottilia, Bánlaki József, Czakó Gábor, valamint a Romania Libera csoport egy tagja, majd verseket olvastak fel, Földes László Hobo pedig énekelt.

„Az esemény összességében fegyelmezett légkörben zajlott” - írja a napi jelentés, amelyet az ÁBTL közölt.

photo_camera Fotó: Fortepan/Philipp Tibor
photo_camera Fotó: Fortepan/Philipp Tibor

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.