Egy nap képei: A Fidesz munkáscsoportja megemlékezik az aradi vértanúkról 1988-ban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Emlékgyűlést tartott a Fidesz munkáscsoport 1988. október 6-án. A belügyminisztérium napi operatív jelentése szerint a Batthyány-örökmécsesnél felállítottak egy Mártírok Napja 88 feliratú transzparenst, illetve feltartották a 13 vértanú gyászszalaggal ellátott képét.

Fotó: Fortepan/Philipp Tibor
Fotó: Fortepan/Philipp Tibor

A megemlékezésre 5-600 ember jött el, az eseményről készült titkosszolgálati jelentés név szerint említi az ellenzéki csoportok néhány ismert figuráját: Philipp Tibort, Talata Józsefet, Pálinkás (Szűcs) Róbertet, Buda Gézát, Mécs Imrét, Szász Istvánt, Nagy Jenőt, Rácz Sándort, Sulyok Miklóst, Gadó Györgyör, Dragon Pált. Beszédet mondott Solt Ottilia, Bánlaki József, Czakó Gábor, valamint a Romania Libera csoport egy tagja, majd verseket olvastak fel, Földes László Hobo pedig énekelt.

„Az esemény összességében fegyelmezett légkörben zajlott” - írja a napi jelentés, amelyet az ÁBTL közölt.

Fotó: Fortepan/Philipp Tibor
Fotó: Fortepan/Philipp Tibor

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.