Hó nélküli sípályát nyitottak egy koppenhágai szemétégetőn

A síelők üvegfalú lifttel mennek fel az Amager Bakke szemétégető üzemcsarnokának 85 méter magas tetejére, ahonnét egy 450 méter hosszú zöld műanyag lesiklószőnyeg kanyarog le a földre. 

A liftből kilátás nyílik a dán fővárosra és az üzem belsejébe. 

Fotó: MADS CLAUS RASMUSSEN/AFP

A szokatlan helyen létesült, Copenhill nevű lesiklópálya avatásán elsőként válogatott dán síelők és az építők csúsztak le, majd a nagyközönség is használatba vehette. 

A szabadidős létesítmény célja alternatívát kínálni a külföldi sítúráknak és megbarátkoztatni a lakosságot a szemétégetővel, amelyet a városközponthoz közel kellett felépíteni, mert 150 ezer háztartást lát el árammal és hővel. 

Jövő tavasszal tervezik egy mászófal átadását is a szemétégetőmű oldalán. 

Fotó: NIELS CHRISTIAN VILMANN/AFP

Noha Dániában nincsenek hegyek, dánok százezrei hódolnak a téli sportoknak, egy Nielsen-felmérés szerint 600 ezren, ők Norvégiába, Svédországba vagy az Alpokba utaznak. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.