A józsefvárosi önkormányzati lap törvényt sértett, 20 oldalból 10-en szerepelt fideszes képviselő, míg egy darab ellenzéki sem

„Egyhangúlag ítélte el a Fővárosi Választási Bizottság a Józsefváros című önkormányzati újság propagandáját” – jelentette be Pikó András, az ellenzék józsefvárosi polgármester-jelöltje.

A Fővárosi Választási Bizottság megállapította, hogy a lap megsértette a választási eljárásról szóló törvény jelöltek és jelölő szervezetek esélyegyenlőségére vonatkozó pontját, eltiltotta azt a további jogsértéstől, és kötelezte arra is, hogy a határozat rendelkező részét a következő számában közzétegye.

Egy riport a Józsefváros legutóbbi lapszámábólForrás: jozsefvaros.hu

Pikó a beadványában leírta, hogy a lap adott számának 20 oldalából 10-en szerepelt a fideszes polgármester, alpolgármester vagy a fideszes képviselők, ellenzéki jelöltek viszont egyáltalán nem. Pikó azt írja, „újabb választási kampány telt el úgy, hogy a közpénzből fenntartott lapot a Fidesz pártpropagandára használta”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.