A józsefvárosi önkormányzati lap törvényt sértett, 20 oldalból 10-en szerepelt fideszes képviselő, míg egy darab ellenzéki sem

2019 október 7., hétfő 17:22
120

„Egyhangúlag ítélte el a Fővárosi Választási Bizottság a Józsefváros című önkormányzati újság propagandáját” – jelentette be Pikó András, az ellenzék józsefvárosi polgármester-jelöltje.

A Fővárosi Választási Bizottság megállapította, hogy a lap megsértette a választási eljárásról szóló törvény jelöltek és jelölő szervezetek esélyegyenlőségére vonatkozó pontját, eltiltotta azt a további jogsértéstől, és kötelezte arra is, hogy a határozat rendelkező részét a következő számában közzétegye.

Egy riport a Józsefváros legutóbbi lapszámából Forrás: jozsefvaros.hu

Pikó a beadványában leírta, hogy a lap adott számának 20 oldalából 10-en szerepelt a fideszes polgármester, alpolgármester vagy a fideszes képviselők, ellenzéki jelöltek viszont egyáltalán nem. Pikó azt írja, „újabb választási kampány telt el úgy, hogy a közpénzből fenntartott lapot a Fidesz pártpropagandára használta”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt