Kiszivárgott drónvideón látszik, amint Kínában több száz kopaszra nyírt, bekötött szemű, hátrakötött kezű embert ültetnek a földre egy vonat mellett

Egy múlt héten publikált drónvideó szivárgott ki Kína muszlim ujgurok lakta területéről, a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről, amin az látszik, hogy rendőrök több száz kopaszra nyírt, bekötött szemű, hátrakötött kezű embert vezetnek el egy vonat mellett, és ültetik őket a földre. Az emberek lila vagy narancssárga felsőjére azt írták, hogy „Kasgari Fogvatartási központ”.

Nem tudni, a videó pontosan hol és mikor készült, a feltöltő szerint az ujgurok elleni elnyomás egyik újabb bizonyítéka ez. Kínában az elmúlt években hatóságilag üldözik az ujgurokat, diktatórikus módszerekkel lépnek fel velük vagy a helyzetüket feltáró emberekkel szemben. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.