Kiszivárgott drónvideón látszik, amint Kínában több száz kopaszra nyírt, bekötött szemű, hátrakötött kezű embert ültetnek a földre egy vonat mellett

külföld
2019 október 07., 12:38

Egy múlt héten publikált drónvideó szivárgott ki Kína muszlim ujgurok lakta területéről, a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről, amin az látszik, hogy rendőrök több száz kopaszra nyírt, bekötött szemű, hátrakötött kezű embert vezetnek el egy vonat mellett, és ültetik őket a földre. Az emberek lila vagy narancssárga felsőjére azt írták, hogy „Kasgari Fogvatartási központ”.

link Forrás

Nem tudni, a videó pontosan hol és mikor készült, a feltöltő szerint az ujgurok elleni elnyomás egyik újabb bizonyítéka ez. Kínában az elmúlt években hatóságilag üldözik az ujgurokat, diktatórikus módszerekkel lépnek fel velük vagy a helyzetüket feltáró emberekkel szemben. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.