Olyan indoklással sem rúgtak ki még edzőt, mint ahogy most a Kisvárda Miriutát

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A hatodik helyen áll a Kisvárda az NBI-ben, de nincs nagy formában, a 4 legutóbbi meccsén három vereséget szenvedett, egy döntetlen mellett. Így nem annyira meglepő, hogy váltani akart a klub vezetősége, bár sok időt nem hagyta a nyáron kinevezett edzőnek, Miriuta Lászlónak. A klub indoklása ugyanakkor parádés lett. Addig még rendben van, hogy a közlemény szerint „klubunk és a vezetőedző futballról alkotott elképzelései különböztek, és elébe szeretnénk annak menni, hogy a felek között kialakult korrekt viszonyt a későbbiekben valami megfertőzze”. Ez nagyjából az lehet, hogy Miriuta szerint gyenge a légiósokkal zsúfolásig megtöltött keret, és ha nem erősítenek, ki fognak esni, a klub valószínűleg nem így gondolja. 

Fotó: Kisvárda FC

És akkor a folytatás: 

„A keddi megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy megköszönve Miriuta László nálunk végzett munkáját, elválnak az útjaink egymástól. Egyúttal ezzel is lehetőséget biztosítunk Miriuta Lászlónak, hogy a csapatunkkal elért jó eredményeket meglovagolva, a későbbiekben, akár már a közeljövőben új csapatot találjon magának. Ehhez és a további karrierjéhez is nagyon sok sikert kívánunk.”

Miriuta megköszönte a kisvárdai lehetőséget. 

Vasile Miriuta szülőhazájában, Romániában kezdett focizni, aztán Magyarországon folyatta, magyar válogatott is lett, így lett Vasiléből László. Edzőként irányította egyebek között a Győrt, a CFR Clujt, a Dinamo Bukarestet. Üde színfolt volt a mindent megmagyarázó magyarországi edzők között, amikor például megkérdezték tőle, hogy miért kaptak ki a Mezőkövesdtől, azonnal rávágta:

„Nagyon szarul kezdtük a meccset”

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.