Orbán: Ha fejleszteni akarunk, ne ellenzékieskedjünk

2019 október 8., kedd 12:29
305

„Ha fejleszteni akarunk, ha beruházni akarunk, ha munkahelyeket akarunk, ha meg akarjuk valósítani azokat a terveket, amiket már olyan szépen kidolgoztak a város előző vezetői, akkor működjünk együtt, akkor ne ellenzékieskedjünk, hanem valahogy inkább azt mondanám, hogy Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni”

– mondta a helyi televízióban Orbán Viktor, aki mindig is büszke volt arra, ami az elmúlt 10 évben a borsodi megyeszékhelyen történt.

Orbán a beszéde előtt a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Szerinte neki akkor kell egy kampányban részt vennie, ha országos kérdésekre akarják a figyelmet irányítani. „Itt most nem ez a helyzet”, hanem arra akarják ráirányítani az emberek figyelmét, hogy „fontos, hogy alkalmas jelölteket találjanak a városi testületekbe, és alkalmas polgármestert válasszanak”.

„Nincs igény arra, hogy országjárásban legyek” – mondta Orbán, aki állítása szerint azért ment el mégis, mert Miskolc fontos, „becsületbeli ügy”, hogy ott legyen. Azt mondta, azért harcol, hogy Kriza Ákos eddigi fideszes polgármester „öröksége ne menjen tönkre”, és ne engedjék, hogy „ellenzéki főhadiszállást csináljanak ebből a városból, és az előző évek munkája áldozatául essen a pártcsatározásoknak”.

Orbán azt mondta, „ha olyan polgármester lesz, akivel tudok együttműködni, akkor biztosan meg is csináljuk azokat a beruházásokat, amelyek a várost nemcsak biztonságossá teszik, hanem széppé”.

Azt mondta, Miskolc előtt két lehetőség áll. „Azt is lehet csinálni, amit az ellenzék javasol, ha az emberek ezt választják, akkor úgy lesz”, a DK politikájának megfelelően harcolni fognak a kormány ellen. De azt ajánlotta, hogy „ne egymás ellen harcoljunk, hanem harcoljunk inkább a városért”, amihez egy olyan polgármester kell, aki a város érdekében a kormánnyal együttműködik. Szerinte egy DK-s ellenzéki polgármester, „szükségszerűen a kormány ellensége lesz”.

A választást rá akarják fűzni arra a logikára, hogy a helyi ügyek, fejlesztések, a helyben élők érdeke helyett inkább egy nagy politikai csatát vívjanak – mondta. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt