Orbán: Ha fejleszteni akarunk, ne ellenzékieskedjünk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Ha fejleszteni akarunk, ha beruházni akarunk, ha munkahelyeket akarunk, ha meg akarjuk valósítani azokat a terveket, amiket már olyan szépen kidolgoztak a város előző vezetői, akkor működjünk együtt, akkor ne ellenzékieskedjünk, hanem valahogy inkább azt mondanám, hogy Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni”

– mondta a helyi televízióban Orbán Viktor, aki mindig is büszke volt arra, ami az elmúlt 10 évben a borsodi megyeszékhelyen történt.

Orbán a beszéde előtt a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Szerinte neki akkor kell egy kampányban részt vennie, ha országos kérdésekre akarják a figyelmet irányítani. „Itt most nem ez a helyzet”, hanem arra akarják ráirányítani az emberek figyelmét, hogy „fontos, hogy alkalmas jelölteket találjanak a városi testületekbe, és alkalmas polgármestert válasszanak”.

„Nincs igény arra, hogy országjárásban legyek” – mondta Orbán, aki állítása szerint azért ment el mégis, mert Miskolc fontos, „becsületbeli ügy”, hogy ott legyen. Azt mondta, azért harcol, hogy Kriza Ákos eddigi fideszes polgármester „öröksége ne menjen tönkre”, és ne engedjék, hogy „ellenzéki főhadiszállást csináljanak ebből a városból, és az előző évek munkája áldozatául essen a pártcsatározásoknak”.

Orbán azt mondta, „ha olyan polgármester lesz, akivel tudok együttműködni, akkor biztosan meg is csináljuk azokat a beruházásokat, amelyek a várost nemcsak biztonságossá teszik, hanem széppé”.

Azt mondta, Miskolc előtt két lehetőség áll. „Azt is lehet csinálni, amit az ellenzék javasol, ha az emberek ezt választják, akkor úgy lesz”, a DK politikájának megfelelően harcolni fognak a kormány ellen. De azt ajánlotta, hogy „ne egymás ellen harcoljunk, hanem harcoljunk inkább a városért”, amihez egy olyan polgármester kell, aki a város érdekében a kormánnyal együttműködik. Szerinte egy DK-s ellenzéki polgármester, „szükségszerűen a kormány ellensége lesz”.

A választást rá akarják fűzni arra a logikára, hogy a helyi ügyek, fejlesztések, a helyben élők érdeke helyett inkább egy nagy politikai csatát vívjanak – mondta. (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.