Palkovics miniszter bejelentette: A kormány kiemelt ágazatnak tekinti a repülőgépipart

Termelési örömhír: az innovációs és technológiai miniszter részt vett és beszédet mondott a pécs-pogányi repülőtéren működő Magnus Aircraft Zrt. 5000 négyzetméteres kompozitüzemének átadásán. Palkovics László a szalagvágás után bejelentette:

"a kormány kiemelt ágazatnak tekinti a repülőgépipart, el szeretné érni, hogy Magyarország ne csak az autóipar, a közúti járműipar, hanem a repülőgépipar nyertesévé is váljon."

A miniszter hozzátette: "a repülőgépipar fejlődése is jelentős a magyar gazdaság egyik kiemelkedő területének számító autóipar mellett," mert csak az utóbbi egy évben az Airbus, a Lufthansa Technik, Rolls Royce is beruházásokat indított Magyarországon.

"A kedvező változások is hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar kormány mintegy háromnegyed évvel ezelőtt létrehozta a Légiközlekedési és Repülőgépipari Tanácsot, amely a repülőgépipari stratégiájának elkészítését tűzte ki célul,"

mondta Palkovics. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.