Tarlós helyettese szerint nem használták politikai célra Scarlett Johansson mondatait

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Újabb fordulat Scarlett Johansson és Tarlós István kapcsolatában. Ismert:

  • miután a színésznő hivatalában látogatta meg Budapest főpolgármesterét, a Bors azt írta, hogy Johansson "elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul.” 
  • Mire a sztár kijelentette: "különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra."

Kedden nehezen érthető közleményben reagált Johansson elhatárolódására  Budapest főpolgármester-helyettese. 

"Nem tudjuk, hogy Scarlett Johansson milyen formában feltett kérdésre válaszolt? Tarlós István és Scarlett Johansson jó hangulatban telt, fél órás nyári találkozóján beszélgetett egymással a főpolgármesteri irodában, ahol a színésznő - ahogy közleményében maga írja, ennek kapcsán megosztotta vele őszinte elismerését,"

írja Szalay-Bobrovniczky Alexandra. Majd hozzáteszi:

"egyetértve a színésznővel, mi sem politikai támogatásként értékeltük, vagy használtuk fel a fentieket. Ilyen nyilatkozat sem a főpolgármestertől, sem más politikustól nem hangzott el. Ugyanakkor örültünk az elismerő szavaknak. Szeretnénk biztosítani őt, hogy a demokráciát nem féltjük Magyarországon, továbbá mi is arra bíztatunk mindenkit, hogy lelkiismerete szerint szavazzon október 13 -án."

Budapest várja Scarlett Johansson reakcióját.