Tízből hét budapesti taxis szabálytalankodik

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Szeptember elejéig közel kétezer fővárosi taxist ellenőriztek idén a BKK ellenőrei, és mintegy 1400 esetben találtak valamilyen szabálytalanságot, írja a Világgazdaság. Az ellenőrök tapasztalata szerint a "hibaarány nem mutat javulást az előző évhez képest, akkor néhány százalékpontos eltéréssel hasonló volt az eredmény." A BKK a lapnak elárulta: csak mintegy havi 230-250 taxis átvizsgálására van kapacitásuk, ami elenyésző a Budapesten dolgozó 6700 személyszállító számához képest. Sőt, 

a BKK-nak nincs lehetősége a rajtakapott taxisok szankcionálására, 

csak javasolhatja "a Budapest Közút Zrt.-nek az érintett taxiállomás-használati hozzájárulás visszavonását." Erre tavaly 112 alkalommal került sor, az idén január és augusztus között pedig 81-szer. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.