Tízből hét budapesti taxis szabálytalankodik

Szeptember elejéig közel kétezer fővárosi taxist ellenőriztek idén a BKK ellenőrei, és mintegy 1400 esetben találtak valamilyen szabálytalanságot, írja a Világgazdaság. Az ellenőrök tapasztalata szerint a "hibaarány nem mutat javulást az előző évhez képest, akkor néhány százalékpontos eltéréssel hasonló volt az eredmény." A BKK a lapnak elárulta: csak mintegy havi 230-250 taxis átvizsgálására van kapacitásuk, ami elenyésző a Budapesten dolgozó 6700 személyszállító számához képest. Sőt, 

a BKK-nak nincs lehetősége a rajtakapott taxisok szankcionálására, 

csak javasolhatja "a Budapest Közút Zrt.-nek az érintett taxiállomás-használati hozzájárulás visszavonását." Erre tavaly 112 alkalommal került sor, az idén január és augusztus között pedig 81-szer. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.