Zacher Gábor a fiatal és az idősebb Orbán fotóival hívja fel a figyelmet az elhízás veszélyeire

Zacher Gábor addiktológus, a Honvédkórház sürgősségi osztályának egykori vezetőjeFotó: 444

Zacher Gábor a Nők Lapjának adott interjúban azt mondta, aggasztja, hogy a magyarok 60 százaléka túlsúlyos, közülük 60 százalék pedig elhízott, aminek súlyos népegészségügyi kockázatai vannak.

A toxikológus ezért az előadásaiban ki szokott vetíteni egy képet „egy vékony fiatalemberről, aki futballista volt, és 30 évvel ezelőtt egy szép beszédet mondott egy temetésen”, majd kivetít róla egy tavalyi fotót, amin 25 kilóval több. Zacher erről azt mondta: „Nagyon fontos a példák szerepe. Milyen jó lenne, ha kiállna a nép elé, és azt mondaná, hogy emberek, fogyjunk le együtt!”

Balra a kilencvenes évekbeli Orbán focistaként, jobbra már az uralkodó idénFotó: Stan Honda/AFP, Barbara Gindl/AFP

Zacher – aki tavaly távozott a Honvédkórház sürgősségi és baleseti centrumának a vezetői posztjáról – elmondta, hogy soha többé nem akar vezető lenni, novembertől visszamegy egy kórház sürgősségi osztályára. (via hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.