Zacher Gábor a fiatal és az idősebb Orbán fotóival hívja fel a figyelmet az elhízás veszélyeire

POLITIKA
2019 október 8., 14:06
comments 325
photo_camera Zacher Gábor addiktológus, a Honvédkórház sürgősségi osztályának egykori vezetője Fotó: 444

Zacher Gábor a Nők Lapjának adott interjúban azt mondta, aggasztja, hogy a magyarok 60 százaléka túlsúlyos, közülük 60 százalék pedig elhízott, aminek súlyos népegészségügyi kockázatai vannak.

A toxikológus ezért az előadásaiban ki szokott vetíteni egy képet „egy vékony fiatalemberről, aki futballista volt, és 30 évvel ezelőtt egy szép beszédet mondott egy temetésen”, majd kivetít róla egy tavalyi fotót, amin 25 kilóval több. Zacher erről azt mondta: „Nagyon fontos a példák szerepe. Milyen jó lenne, ha kiállna a nép elé, és azt mondaná, hogy emberek, fogyjunk le együtt!”

photo_camera Balra a kilencvenes évekbeli Orbán focistaként, jobbra már az uralkodó idén Fotó: Stan Honda/AFP, Barbara Gindl/AFP

Zacher – aki tavaly távozott a Honvédkórház sürgősségi és baleseti centrumának a vezetői posztjáról – elmondta, hogy soha többé nem akar vezető lenni, novembertől visszamegy egy kórház sürgősségi osztályára. (via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt