Lelőttek két embert egy német városban

Az egyik áldozat.Fotó: SEBASTIAN WILLNOW/AFP

Legalább két ember meghalt egy lövöldözésben a kelet-németországi Halle városában. Egyelőre nem egyértelmű, hogy egy vagy több elkövetőről van-e szó, mindenesetre a német közszolgálati média azt írja, „legalább az egyik gyanúsított terepszínű ruhát viselt, és több, különböző fegyver is volt nála”.  A rendőrségi források szerint az egyik támadót letartóztathatták, de legalább egy valaki még szökésgben van. 

Ugyan az első beszámolók mind 

A rendőrség figyelmeztette az embereket, hogy maradjanak otthon, mert még tart a hajtóvadászat. A BBC szerint a helyi média arról számolt be, hogy miután a tettes elmenekült, a közelben ismét lövöldözés volt. 

Az egyik áldozatot egy török kebabosban ölték meg, a másik áldozatról annyit tudni, hogy nő, de hogy hol gyilkolták meg, azt nem hozták még nyilvánosságra. 

Különleges rendőri egységek akcióban a hallei lövöldözés helyszínén.Fotó: SEBASTIAN WILLNOW/AFP

Lövéseket hallottak a hallei zsinagóga környékén is, beszámolók szerint egy fegyveres meg is próbált bejutni az épületbe, de nem járt sikerrel. (BBC, Deutsche Welle

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.