Lelőttek két embert egy német városban

bűnügy
2019 október 09., 11:33
comments 167
Az egyik áldozat.
photo_camera Az egyik áldozat. Fotó: SEBASTIAN WILLNOW/AFP

Legalább két ember meghalt egy lövöldözésben a kelet-németországi Halle városában. Egyelőre nem egyértelmű, hogy egy vagy több elkövetőről van-e szó, mindenesetre a német közszolgálati média azt írja, „legalább az egyik gyanúsított terepszínű ruhát viselt, és több, különböző fegyver is volt nála”.  A rendőrségi források szerint az egyik támadót letartóztathatták, de legalább egy valaki még szökésgben van. 

Ugyan az első beszámolók mind 

A rendőrség figyelmeztette az embereket, hogy maradjanak otthon, mert még tart a hajtóvadászat. A BBC szerint a helyi média arról számolt be, hogy miután a tettes elmenekült, a közelben ismét lövöldözés volt. 

Az egyik áldozatot egy török kebabosban ölték meg, a másik áldozatról annyit tudni, hogy nő, de hogy hol gyilkolták meg, azt nem hozták még nyilvánosságra. 

Különleges rendőri egységek akcióban a hallei lövöldözés helyszínén.
photo_camera Különleges rendőri egységek akcióban a hallei lövöldözés helyszínén. Fotó: SEBASTIAN WILLNOW/AFP

Lövéseket hallottak a hallei zsinagóga környékén is, beszámolók szerint egy fegyveres meg is próbált bejutni az épületbe, de nem járt sikerrel. (BBC, Deutsche Welle

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.