Orbán Gödöllőn: Valamit csinálhatnánk ebből a városból, itt van a főváros hóna alatt, és szerencsétlenkedünk vele

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Miután Orbán Viktor hosszas kivárás után Miskolcon személyesen is beszállt az önkormányzati választási kampányba, egy szerdán közzétett videóbl kiderült, hogy Gödöllőre is ellátogatott.

Itt találkozott Kolozs Csaba fideszes polgármester-jelölttel és családjával. „Jó lenne nagyon nyerni. Végre csinálhatnánk valamit ebből a városból, itt van a hóna alatt a fővárosnak, és szerencsétlenkedünk vele már nem tudom, mióta, nem?” Gödöllőt 1990 óta Gémesi György vezeti, aki a tavalyi országgyűlési választáson az LMP listáján szerepelt, de lemondott a parlamenti mandátumáról, és továbbra is polgármester maradt.

A videóban Kolozs felveti a gödöllői kastély helyzetét, amire Orbán azt mondja, azért nem tudok vele boldogulni, mert ahhoz kéne egy megállapodás a város meg a kormány között”.

„Ha megállapodunk, akkor én tudok pénzt, meg fejlesztést meg sok mindent tudok segíteni, csak úgy nem lehet, hogy ellenséges közegben csinálunk valamit.”Orbán a miskolci helyi televízióban is arról beszélt, hogy a fejlesztéshez fideszes győzelemre van szükség, „ne ellenzékieskedjünk”. Sok állomása biztos nem lesz a kampánytúrának: csütörtökön Splitbe várják az EB-selejtezőre, pénteken pedig Párizsban ebédel Macron francia elnökkel.