Nem sietnek tisztázni magukat a Borkai-blogban megnevezett üzletemberek

POLITIKA
2019 október 09., 09:23
comments 138

Tárgyal, házon kívül van, vagy egyszerűen elérhetetlen majdnem mindenki, akit a győri botrányokról szóló blog legfrissebb bejegyzésében megneveztek. Kedd éjjel újra jelentkezett a győri polgármester ügyeiről teregető blog szerzője, ezúttal azonban 18+-os képek posztolása helyett az általa győri polipnak nevezett állítólagos bűnszervezetről és annak szereplőiről ír. A bejegyzésben azt állítja, győri üzletemberek „szétlopták” a várost. 

Egyedül Neumann Zoltánnal, a Kultúrmérnök Kft. vezetőjével sikerült beszélnünk, de nyilatkozni ő sem akart. Őt a Borkai Zsolt győri polgármester jachtos szexbotrányát kirobbantó „Ez az ördög ügyvédje” blog friss bejegyzésében többek közt azzal vádolják, rendszeres résztvevője a Maldív-szigeteki „kiruccanásoknak”. Nem tervezi, hogy feljelentést tesz az ügyben, úgy tudja, megtették már mások. 

A poszt szereplői:

  • Szabó Ervin győri éttermes vállalkozó;
  • Somogyi János, „az agy”, aki annak idején kitalálta, hogy Borkai legyen a polgármester;
  • a mára kegyvesztetté vált Bolla Péter győri kabinetfőnök;
  • Neumann Zoltán és Gosztonyi László, a győri közbeszerzések gyakori nyertesei;
  • Ackermann István, a Strabag győri vezetője;
  • és Csörgits Lajos győri aljegyző, akit hivatali végrehajtóként emleget a blog szerzője.

Mivel mindannyiukat súlyos vádakkal illetik, megpróbáltuk elérni őket, hogy megtudjuk, mit gondolnak a blog tartalmáról, tudják-e, ki a szerző, illetve - amennyiben valótlanok az állítások - terveznek-e feljelentést tenni az ügyben. Az érintettek közül többen elérhetetlenek, akinek pedig legalább valamelyik munkatársát sikerült utolérnünk, éppen tárgyalnak vagy házon kívül vannak. Neumann Zoltán, a Kultúrmérnök Kft. vezetője megkeresésünkre visszahívott minket, de azt mondta, nem nyilatkozik az ügyben. Kérdésünkre, hogy tudja-e, hogy mit ír róla a blog szerzője, azt felelte, hogy igen, de nem akart nyilatkozni. Feljelentést egyelőre nem tervez, mint mondta, úgy tudja, azt megtették már mások.

Csörgits Lajos aljegyző munkatársa szintén visszahívást ígért, ez egyelőre nem történt meg. Ha tudunk beszélni vele, azonnal frissítjük cikkünket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.