Elpusztult a világ első klónozott tehene

Elpusztult a világ első klónozott tehene a japán Isikavában, abban az intézetben, ahol klónozták.

A Kaga nevű tehén szerdán pusztult el 21 éves és három hónapos korában. A tehén hím ikre, Noto tavaly májusban pusztult el, nem sokkal huszadik születésnapja előtt. A szarvasmarják átlagos életkora húsz év, vagyis a klónozott szarvasmarhák ebből a szempontból teljesen normálisak voltak.

A két klónozott állat 1998 júliusában született az isakavai kutatóintézet és a Kindai Egyetem közös programjában. A tudósok azt a technológiát alkalmazták a klónozáshoz, amellyel Nagy-Britanniában megalkották a világ első klónállatát, Dollyt, a birkát 1996-ban.

Kaga egészségi állapota szeptember végére hanyatlott annyira, hogy már nehezen tudott lábra állni. Táplálékkiegészítőkkel próbáltak javítani az állapotán, és gyulladáscsökkentőt is kapott a lábai miatt. Ennek ellenére október elején már nem tudott felállni, és szerdára elpusztult.

Az isikavai intézetben 2006-ra 14 tehenet klónoztak, a kutatást azonban később visszafogták, mivel 2009-ben betiltották a klónozott marhahús forgalmazását. A szarvasmarhákat ezt követően a klónozott tehenek élettartamának tanulmányozására tartották. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.