Karácsony a Medián szerint is behozta Tarlóst

politika
2019 október 10., 05:48
comments 945

Egy héten belül az Iránytű és a Publicus után egy harmadik közvélemény-kutatás jutott arra, hogy Tarlós István és Karácsony Gergely fej-fej mellett áll a főpolgármester-választási kampány hajrájában. Ezúttal a Medián jutott erre az eredményre. A közvéleménykutató az Index megbízásából készített online felmérést október 7-10 között ezer budapesti választó megkérdezésével. A reprezentatív felmérés hibahatára a teljes mintára vetítve 3,1 százalék.

Ez alapján Tarlós és Karácsony statisztikai értelemben döntetlenre áll:

  • a teljes mintában Tarlóst 35, Karácsonyt 34 százaléknyi választó támogatta;
  • a jelöltet választani tudók körében tarlós 47:45-re vezet, a különbség itt is hibahatáron belüli;
  • a választani tudó biztos szavazók körében pedig 48:47 az állás Tarlós javára.

A felmérés szerint Puzsér Róbert a szavazatok 5 százalékára számíthat, Berki Krisztián támogatottsága mérhetetlen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.