Karácsony a Medián szerint is behozta Tarlóst

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy héten belül az Iránytű és a Publicus után egy harmadik közvélemény-kutatás jutott arra, hogy Tarlós István és Karácsony Gergely fej-fej mellett áll a főpolgármester-választási kampány hajrájában. Ezúttal a Medián jutott erre az eredményre. A közvéleménykutató az Index megbízásából készített online felmérést október 7-10 között ezer budapesti választó megkérdezésével. A reprezentatív felmérés hibahatára a teljes mintára vetítve 3,1 százalék.

Ez alapján Tarlós és Karácsony statisztikai értelemben döntetlenre áll:

  • a teljes mintában Tarlóst 35, Karácsonyt 34 százaléknyi választó támogatta;
  • a jelöltet választani tudók körében tarlós 47:45-re vezet, a különbség itt is hibahatáron belüli;
  • a választani tudó biztos szavazók körében pedig 48:47 az állás Tarlós javára.

A felmérés szerint Puzsér Róbert a szavazatok 5 százalékára számíthat, Berki Krisztián támogatottsága mérhetetlen.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.