Kína az Apple-t is becsicskította

Az Apple eltávolította appáruházából a HKmap.live nevű alkalmazást, amelyet a hongkongi tüntetők a rendőrségi csapatmozgások követésére használtak. Az alkalmazásban a felhasználók jelölhették, hogy a tüntetők ellen fellépő karhatalom éppen merre jár a városban.

Az Apple eredetileg visszautasította az app forgalmazását, de később mégis elérhetővé tette. Amikor ez megtörtént, a kínai állami média támadásba lendült, a cég pedig eltávolította az appot az áruházból. Hivatalos indoklásuk szerint azért, mert "sok aggódó hongkongi ügyfelük lépett kapcsolatba" velük az app miatt.

"Megerősítettük a hongkongi Kiberbiztonsági és Technológiai Bűnözés Elleni Hivatallal, hogy az appot a rendőrök elleni támadásokra használták" - írták közleményükben, amiben azt állították, hogy az appot "bűnözők használták a lakosság megkárosítására azokon a területeken, ahol tudták, hogy nincsenek rendőrök".

A HKmap.live webes és androidos verziója továbbra is elérhető. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.