Megkéselték az indonéz igazságügyi és belbiztonsági minisztert

Késes merénylő támadt Wirantóra, Indonézia igazságügyi és belbiztonsági miniszterére a jávai Pandeglang városában. Wiranto (mint Indonéziában sokaknak, neki is csak egy neve van) túlélte a merényletet, a támadás után rohamkocsival a helyi kórházba, majd onnan helikopterrel a jakartai katonai kórházba szállították. Állapota a hivatalos tájékoztatás szerint stabil, a politikus tudatánál volt.

A támadó akkor késelte meg Wirantót, amikor a miniszter kiszállt a kocsijából. Kétszer hasba szúrta, ami után a miniszter a földre zuhant.

A támadó a helyi rendőrfőnököt is megsebesítette. A rendőrök leteperték és elfogták, a feleségét is őrizetbe vették.

Indonéz rendőrök és katonák a vállukon viszik a sebesült minisztert a mentőhelikopterhez a merénylet után.Fotó: SAMMY/AFP

Wiranto 2016 óta vezeti az igazságügyi és belbiztonsági minisztériumot, Kinevezését sokan bírálták, mert 1999-ben, amikor Kelet-Timor függetlenné válásakor az indonéz hadsereg mészárlásokba kezdett, Wiranto volt a hadsereg főparancsnoka. gy ENSZ-testület és helyi jogvédő csoportok az összegyűjtött bizonyítékok alapján Wirantót tették felelőssé a vérengzésért, de a tábornok tagadta a vádakat. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.