Amerika 3000 katonát küld Szaúd-Arábiába

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az amerikai védelmi minisztérium bejelentette, hogy az USA 3000 katonát küld Szaúd-Arábiába, és a katonák mellett katonai eszközöket, elsősorban Patriot-rakétákat és egy THAAD rakétavédelmi rendszert is küldenek a királyságba.

Washington szeptember végén, szaúdi olajlétesítményeket ért rakétatámadás után már jelezte, hogy bővíti a szaúd-arábiai kontingensét, az arab ország védelmi képességei fokozásáért.

Amerikai katonai konvoj 2018. december 30-án a szíriai Manbidzsnál.Fotó: DELIL SOULEIMAN/AFP

Az USA 2003 óta először növeli a szaúd-arábiai katonai kontingensének létszámát. (Reuters, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.