ENSZ: 100 ezren menekültek el Törökország szíriai benyomulása miatt

Az ENSZ közölte, hogy 100 ezren menekültek el Törökország szíriai benyomulása miatt, és kb. félmillió ember került veszélybe a két ország határterületén. Az ENSZ Élelmezési Világprogramja figyelmeztetett, hogy humanitárius válság közeleg, erről Ankara azt mondta, kitaláció, amivel a török terrorellenes erőfeszítéseket akarják hitelteleníteni.

Török katonák Szíriában 2019. október 11-én.Fotó: Anas Alkharboutli/dpa/AFP

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (SOHR) szerint 32 kurd fegyverest öltek meg a törökök, míg Ankara szerint ők eddig 342 harcossal végeztek. Legalább 6 szíriai és 7 török civil, illetve 4 török katona halt meg a 3 napja tartó offenzívában. (DW)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.