ENSZ: 100 ezren menekültek el Törökország szíriai benyomulása miatt

Az ENSZ közölte, hogy 100 ezren menekültek el Törökország szíriai benyomulása miatt, és kb. félmillió ember került veszélybe a két ország határterületén. Az ENSZ Élelmezési Világprogramja figyelmeztetett, hogy humanitárius válság közeleg, erről Ankara azt mondta, kitaláció, amivel a török terrorellenes erőfeszítéseket akarják hitelteleníteni.

Török katonák Szíriában 2019. október 11-én.Fotó: Anas Alkharboutli/dpa/AFP

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (SOHR) szerint 32 kurd fegyverest öltek meg a törökök, míg Ankara szerint ők eddig 342 harcossal végeztek. Legalább 6 szíriai és 7 török civil, illetve 4 török katona halt meg a 3 napja tartó offenzívában. (DW)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.