ENSZ: 100 ezren menekültek el Törökország szíriai benyomulása miatt

háború
2019 október 11., 18:03

Az ENSZ közölte, hogy 100 ezren menekültek el Törökország szíriai benyomulása miatt, és kb. félmillió ember került veszélybe a két ország határterületén. Az ENSZ Élelmezési Világprogramja figyelmeztetett, hogy humanitárius válság közeleg, erről Ankara azt mondta, kitaláció, amivel a török terrorellenes erőfeszítéseket akarják hitelteleníteni.

Török katonák Szíriában 2019. október 11-én.
photo_camera Török katonák Szíriában 2019. október 11-én. Fotó: Anas Alkharboutli/dpa/AFP

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (SOHR) szerint 32 kurd fegyverest öltek meg a törökök, míg Ankara szerint ők eddig 342 harcossal végeztek. Legalább 6 szíriai és 7 török civil, illetve 4 török katona halt meg a 3 napja tartó offenzívában. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.