Gruevszki is szavazhat az önkormányzati választáson

POLITIKA
2019 október 11., 13:59

A 24.hu írta meg, hogy a vasárnapi önkormányzati választásra kiadott budapesti és V. kerületi választói névjegyzékben szerepel egy bizonyos Nikola Gruevszki.

A hiányos adatok alapján is valószínű, hogy a 49 éves férfi – aki lakcím nélküli V. kerületi lakcímkártyával rendelkezik – maga a volt macedón miniszterelnök, akit a börtön elől Magyarországra szöktettek, és menedékjogot kapott, egyik nap pedig pont a 444 szerkesztősége melletti lakásban bukkant fel.

Nikola Gruevszki volt észak-macedón miniszterelnök távozik kiadatási tárgyalásáról 2019. június 27-én a Fővárosi Törvényszéken, ahol jogerős határozattal megtagadták a hazájában korrupciós és más bűncselekmények miatt elítélt és megvádolt politikus kiadását.
photo_camera Nikola Gruevszki volt észak-macedón miniszterelnök távozik kiadatási tárgyalásáról 2019. június 27-én a Fővárosi Törvényszéken, ahol jogerős határozattal megtagadták a hazájában korrupciós és más bűncselekmények miatt elítélt és megvádolt politikus kiadását. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Tüttő Kata, a belváros ellenzéki polgármesterjelöltje lapnak azt mondta, megvette a névjegyzéket, és kampánylevelet küldött ki a kerület összes választójának, így találta meg a nevét Gruevszkinek, akinek egyébként a pontos budapesti címe ismeretlen. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.