Gruevszki is szavazhat az önkormányzati választáson

A 24.hu írta meg, hogy a vasárnapi önkormányzati választásra kiadott budapesti és V. kerületi választói névjegyzékben szerepel egy bizonyos Nikola Gruevszki.

A hiányos adatok alapján is valószínű, hogy a 49 éves férfi – aki lakcím nélküli V. kerületi lakcímkártyával rendelkezik – maga a volt macedón miniszterelnök, akit a börtön elől Magyarországra szöktettek, és menedékjogot kapott, egyik nap pedig pont a 444 szerkesztősége melletti lakásban bukkant fel.

Nikola Gruevszki volt észak-macedón miniszterelnök távozik kiadatási tárgyalásáról 2019. június 27-én a Fővárosi Törvényszéken, ahol jogerős határozattal megtagadták a hazájában korrupciós és más bűncselekmények miatt elítélt és megvádolt politikus kiadását.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Tüttő Kata, a belváros ellenzéki polgármesterjelöltje lapnak azt mondta, megvette a névjegyzéket, és kampánylevelet küldött ki a kerület összes választójának, így találta meg a nevét Gruevszkinek, akinek egyébként a pontos budapesti címe ismeretlen. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.