Gruevszki is szavazhat az önkormányzati választáson

2019 október 11., péntek 13:59
199

A 24.hu írta meg, hogy a vasárnapi önkormányzati választásra kiadott budapesti és V. kerületi választói névjegyzékben szerepel egy bizonyos Nikola Gruevszki.

A hiányos adatok alapján is valószínű, hogy a 49 éves férfi – aki lakcím nélküli V. kerületi lakcímkártyával rendelkezik – maga a volt macedón miniszterelnök, akit a börtön elől Magyarországra szöktettek, és menedékjogot kapott, egyik nap pedig pont a 444 szerkesztősége melletti lakásban bukkant fel.

Nikola Gruevszki volt észak-macedón miniszterelnök távozik kiadatási tárgyalásáról 2019. június 27-én a Fővárosi Törvényszéken, ahol jogerős határozattal megtagadták a hazájában korrupciós és más bűncselekmények miatt elítélt és megvádolt politikus kiadását. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Tüttő Kata, a belváros ellenzéki polgármesterjelöltje lapnak azt mondta, megvette a névjegyzéket, és kampánylevelet küldött ki a kerület összes választójának, így találta meg a nevét Gruevszkinek, akinek egyébként a pontos budapesti címe ismeretlen. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt