Gruevszki is szavazhat az önkormányzati választáson

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 24.hu írta meg, hogy a vasárnapi önkormányzati választásra kiadott budapesti és V. kerületi választói névjegyzékben szerepel egy bizonyos Nikola Gruevszki.

A hiányos adatok alapján is valószínű, hogy a 49 éves férfi – aki lakcím nélküli V. kerületi lakcímkártyával rendelkezik – maga a volt macedón miniszterelnök, akit a börtön elől Magyarországra szöktettek, és menedékjogot kapott, egyik nap pedig pont a 444 szerkesztősége melletti lakásban bukkant fel.

Nikola Gruevszki volt észak-macedón miniszterelnök távozik kiadatási tárgyalásáról 2019. június 27-én a Fővárosi Törvényszéken, ahol jogerős határozattal megtagadták a hazájában korrupciós és más bűncselekmények miatt elítélt és megvádolt politikus kiadását.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Tüttő Kata, a belváros ellenzéki polgármesterjelöltje lapnak azt mondta, megvette a névjegyzéket, és kampánylevelet küldött ki a kerület összes választójának, így találta meg a nevét Gruevszkinek, akinek egyébként a pontos budapesti címe ismeretlen. (24)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.