Megbírságolták a Tényeket, mert reklámozta a 2rule-t

media
2019 október 11., 02:22
comments 62

700 ezer forintra bírságolta a TV2-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, mert a Tények júliusi adásában túltolták a 2rule-t. Az MTI-hez eljuttatott határozat szerint a "hírműsor" egy sporteseményhez kapcsolódóan, a műsorba ágyazva egy sportmárkához köthető kereskedelmi közleményt sugárzott. Ez - mivel reklámjellegét nem vállalta fel - alkalmas volt a nézők megtévesztésére, írják.

link Forrás

A közlemény szerint a Tényekben a 2rule "márkával kapcsolatban olyan többletinformációkat adtak, amelyek arra ösztönözhették a nézőket, hogy megvásárolják a gyártó termékeit. Állandóan jelen volt például a márkajel, amivel vizuálisan és verbálisan is a termékeket népszerűsítették."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.