A választás előtt átadtak egy csúszdaparkot a 16. kerületben, a helyi szülők már panaszkodnak, hogy veszélyes

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Az Óriáscsúszdák a Reformátorok terén veszélyesek, nagyon vigyázzatok a gyerekekre. Minden 2. gyerek sírva esik ki.”

A 24.hu szerint így szólt egy bejegyzés a 16. kerületi ügyekkel foglalkozó Facebook-csoportok egyikében, mások pedig azt írták:

  • „nem csodálkozom, ha sírnak, mert ijesztő a sebessége, illetve a sötétsége”,
  • „a lányom nyolc és fél éves, szétcsapta a térdét, fejét, a kislány, akivel voltunk, mind a két könyöke lila, minden gyerek sírva repült ki”,
  • „a lányunk 10 percig zokogott a lépcső melletti csúszdán való lecsúszás után, mert az egyik kanyar megdobta őt és beverte a térdét, derekát megrántotta”,
  • „a mi kislányunk is összetörte magát, pedig más játszótereken az ilyen csúszdákat évek óta használja minden probléma nélkül”,
  • „előttünk egy gyerek foga tört ki, a lányom lába akadt be a csúszdába, el is jöttünk sírva”.

Frissítés: Az ellenzéki polgármesterjelölt azt írja, hogy a Budapest XVI. Kerületi Önkormányzat közölte, lezártak két új csúszdát a háromból a Reformátorok terén.

A csúszdaparkot 2 nappal az önkormányzati választások előtt adta át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kovács Péter polgármester és Szatmáry Kristóf, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Kovács az MTI szerint azt mondta: a játszókert 398 millió forintból valósult meg, a beruházást szinte egészében a kormány finanszírozta.

Szabó Tamás, a polgármesteri kabinetvezető azt írta, szombaton és vasárnap felügyelet mellett fognak működni a csúszdák.

Érden balesetek születtek abból, hogy félkészen avattak fel egy játszóteret. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.