Nem is kellett volna még átadni a balesetveszélyes érdi játszóteret, de azért a polgármester beengedte a gyerekeket

POLITIKA
2019 október 03., 05:43

Az RTL számolt be arról, hogy balesetveszélyes az a játszótér, amit szombaton családi nap keretében adott át az érdi polgármester. Gyerekek estek be a munkagödörbe, az egyiküket majdnem felnyársalta a két betonvas.  

A polgármesteri hivatal ugyan azt a meghaladhatatlan érvelést közölte az RTL megkeresésére, hogy 

„Nem adtuk át a játszóteret, felavattuk és néhány napos próbaüzemet tartottunk”

- ezt szombaton nem így kommunikálták. Erről tegnap már beszámoltunk, egy olvasónk viszont elküldte a meghívót, amiben az érdieket úgy invitálják az eseményre, hogy T. Mészáros András átadja a játszóteret. 

A helyi tévé készített riportot az eseményről. Itt a polgármester, T. Mészáros András nem említi, hogy csak próbaüzem van. A projekt vezetője, Kovács Péter Barna szerint „a játszótéren még néhány simítást végeznek a következő hetekben, de már szerették volna bemutatni a családoknak, ami eddig elkészült”. Az, hogy balesetveszélyes lenne, szóba sem került, szerinte csak a színes burkolat hiányzik a játszótérról, azt még a következő hetekben kapja meg, amíg a festék szárad, pár napig zárva tart majd a tér. Emellett egy cintányérfal is készül még itt, de a többi játék már elkészült, ki lehet őket próbálni. Sőt: „a játszótér kapott egy külön bejáratot a Sárd utca felől, ott is készül majd egy parkoló, de a bejárat mostantól meg lesz nyitva”.

link Forrás

A projektvezető azt is elárulta, hogy még át sem kellett volna adni, bocsánat felavatni a játszóteret. 

„A jogi határidő még egy hónap múlva lesz, tehát tulajdonképpen még nem is indokolt, hogy befejeztük volna, de szeretnénk minél előbb odaadni a lakosság rendelkezésére a gyerekeknek, nagyon figyelték már régóta, hogy mikor lehet bejönni. Úgy gondolom, hogy most van olyan stádiumban, hogy már lehet használni akadálymentesen”. 

Ehhez képest az RTL-nek azt nyilatkoza a polgármesteri hivatal, hogy a próbaüzem október elsejéig tartott, így a játszótér megint építési terület, aki oda engedély nélkül bemegy, szabálysértést követ el. Hogy ez így van, arra szerdán semmi nem figyelmeztette az ott lévőket, nem volt elzárt rész, sokan voltak a játszótéren - számolt be az RTL.

T. Mészáros András a Facebookon reagált. Azt írja, hogy aljas provokációról van szó, nincs bizonyíték arra, hogy egyetlen gyereket is baleset ért volna, ilyenről nem kaptak bejelentést, munkagödör sincs, szerinte volt kint Munkaterület! Bemenni tilos! tábla, de az RTL forgatása után eltűnt. „Mindennek az aljas kampánynak az elszenvedője az a több száz gyerek és felnőtt, aki biztonságban és jól érezte magát a játszóparkban, és akik a választás lezárultáig már nem vehetik igénybe a játszóteret” - írta, bár az nem derült ki, hogy a választás napjának mi köze van a játszótér megnyitásához, vagy nem megnyitásához az átadás, bocsánat avatás után. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.