A Ferencvárosban aktívabbnak tűnnek az ellenzéki szavazók

A ferencvárosi választópolgárok 45,45 százaléka vett részt, 20596-an adták le szavazatukat. Öt éve, a legutóbbi önkormányzati választáson 39,74% volt a részvétel. Ebből még túl sok következtetést nem lehet levonni, de a nap folyamán már közöltem egy elemzést, melyen a kerület 53 szavazókörét a korábbi választási eredmények alapján három csoportba osztottam az alapján, hogy inkább kormánypárti, inkább ellenzéki vagy semleges. 19 kormánypárti, 22 ellenzéki és 12 semleges szavazókört azonosítottam.

A majdnem végleges, 18:30-as részvételi adatok alapján az inkább kormánypárti szavazókörökben 42,44% volt a részvételi arány. A semleges körzetekben 44,34%, míg az inkább ellenzéki körzetekben 49,4% volt a részvételi arány.

Ez alapján az ellenzéki szavazókörökben a kerületi átlagnál magasabb, a semlegesekben és az inkább kormánypártiakban alacsonyabb volt a részvétel.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.