"A Fideszre akarsz szavazni, ugye?" - kérdezték a tiszavasvári választóktól

Törvényt sértett a tiszavasvári 10-es számú szavazókör fideszes delegáltja, állapította meg a helyi választási bizottság. Kiss Krisztián, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje azért tett panaszt, mert - ahogy a Facebookon írta -  „a fideszes delegált a beérkező roma szavazóknak folyamatosan, fennhangon mondja, hogy a Fideszre akarsz szavazni, ugye? Így gyakorolnak nyomást a megfélemlített emberekre!”A választási bizottság eltiltotta a delegáltat a további jogsértéstől, de nem szabott ki pénzbírságot. 

Kiss Krisztián, az ellenzéki pártok tiszavasvári polgármesterjelöltjeFotó: Halász Júlia

A 10-es számú szavazókörhöz tartozik a város egyik szegregátuma, a szentmihályi telep, aminek kulcsszerepe volt Szőke Zoltán fideszes polgármester tavalyi győzelmében. Az időközi választáson ugyanis csak itt és a másik két szegénytelepet magába foglaló körzetben tudott nyerni, de ez is elég volt a győzelemhez. A helyi erőviszonyokról ebben a riportban írtunk

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.