"A Fideszre akarsz szavazni, ugye?" - kérdezték a tiszavasvári választóktól

POLITIKA
2019 október 13., 17:34

Törvényt sértett a tiszavasvári 10-es számú szavazókör fideszes delegáltja, állapította meg a helyi választási bizottság. Kiss Krisztián, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje azért tett panaszt, mert - ahogy a Facebookon írta - „a fideszes delegált a beérkező roma szavazóknak folyamatosan, fennhangon mondja, hogy a Fideszre akarsz szavazni, ugye? Így gyakorolnak nyomást a megfélemlített emberekre!”A választási bizottság eltiltotta a delegáltat a további jogsértéstől, de nem szabott ki pénzbírságot.

photo_camera Kiss Krisztián, az ellenzéki pártok tiszavasvári polgármesterjelöltje Fotó: Halász Júlia

A 10-es számú szavazókörhöz tartozik a város egyik szegregátuma, a szentmihályi telep, aminek kulcsszerepe volt Szőke Zoltán fideszes polgármester tavalyi győzelmében. Az időközi választáson ugyanis csak itt és a másik két szegénytelepet magába foglaló körzetben tudott nyerni, de ez is elég volt a győzelemhez. A helyi erőviszonyokról ebben a riportban írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.