"A Fideszre akarsz szavazni, ugye?" - kérdezték a tiszavasvári választóktól

2019 október 13., vasárnap 15:34
122

Törvényt sértett a tiszavasvári 10-es számú szavazókör fideszes delegáltja, állapította meg a helyi választási bizottság. Kiss Krisztián, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje azért tett panaszt, mert - ahogy a Facebookon írta - „a fideszes delegált a beérkező roma szavazóknak folyamatosan, fennhangon mondja, hogy a Fideszre akarsz szavazni, ugye? Így gyakorolnak nyomást a megfélemlített emberekre!”A választási bizottság eltiltotta a delegáltat a további jogsértéstől, de nem szabott ki pénzbírságot.

Kiss Krisztián, az ellenzéki pártok tiszavasvári polgármesterjelöltje Fotó: Halász Júlia

A 10-es számú szavazókörhöz tartozik a város egyik szegregátuma, a szentmihályi telep, aminek kulcsszerepe volt Szőke Zoltán fideszes polgármester tavalyi győzelmében. Az időközi választáson ugyanis csak itt és a másik két szegénytelepet magába foglaló körzetben tudott nyerni, de ez is elég volt a győzelemhez. A helyi erőviszonyokról ebben a riportban írtunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt