A helyi választási iroda szerint nem 150, csak 8 választópolgár kapott rossz szavazólapokat Terézvárosban

2019 október 13., vasárnap 15:31
9

Közleményt adott ki vasárnap délután a terézvárosi választási iroda vezetője, azok után, hogy a helyi ellenzék közös jelöltje, a momentumos Soproni Tamás arról posztolt, hogy  Terézvárosban „az ellenzék legerősebb szavazókörzetében” 150 választónak duplán osztottak szavazólapot, így ezeket megsemmisítik, és mindkét oldalról ugyanennyi szavazatot fognak levonni.  

A délben terjedő hírek úgy szóltak, hogy legalább két szavazókörben összekeveredtek a szavazólapok, és a háromféle szavazólapból többen is két egyformát kaptak. Soproni szerint a képviselőjelöltek szavazólapjából osztottak duplán, a polgármestereset nem kapták meg a választók.

A választási iroda vezetője, Mogyorósi Sándor az önkormányzat honlapján azt írta, hogy ez nem igaz: 

„a sajtóban megjelentekkel szemben - miszerint az egyik terézvárosi szavazókörben 150 választópolgárnak duplán osztottak szavazólapot - a 29-es számú szavazókörben a következő esemény történt: a szavazatszámláló bizottság nyolc választópolgár esetében duplán adott egyéni képviselői szavazólapot és polgármesteri szavazólap nem került átadásra. Az SZSZB a hibáját három választópolgár esetében még a szavazólapok urnába történő bedobása előtt korrigálta, öt választópolgár esetében ezt már nem tudta megtenni.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt