Baranyi Krisztina: Csoportban hoznak és kísérnek be embereket a szavazókörbe Ferencvárosban

POLITIKA
2019 október 13., 13:50
comments 146
Baranyi Krisztina független IX. kerületi önkormányzati képviselõ, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselõje a fõvárosi Csarnok téren tartott sajtótájékoztatón 2019. július 4-én
photo_camera Baranyi Krisztina független IX. kerületi önkormányzati képviselõ, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselõje a fõvárosi Csarnok téren tartott sajtótájékoztatón 2019. július 4-én Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A ferencvárosi ellenzék közös jelöltje, Baranyi Krisztina a hvg.hu-nak számolt be arról, hogy több olyan eset történt a kerületben, ami felveti a választási csalás gyanúját.  

„Egy ember vasárnap reggel ordítozva tépkedte a választási plakátjaimat a Mester utcában. Az egyik szavazóköri delegáltunk ott volt, és le is tudta videózni, ahogy rángatja le a kihelyezett hirdetéseket. Mikor a vandál meglátta a kitűzőjét, akkor fenyegetni kezdte, hogy megkéseli, majd arcon köpte. El tudott szaladni, de nagyon megijedt, hívta a rendőrséget, akik igazoltatták a támadóját, így ebből hatósági ügy lett” – idézte a lap a független polgármester-jelöltet. 

Súlyosabbnak látszik ennél is a másik eset, amiről a politikus beszélt a lapnak, az ugyanis konkrétan a szavazatvásárlás gyanúját veti fel. Vasárnap kora délután egy ellenzéki képviselő vette észre, hogy a Gát és a Haller utca sarkán 

„...csoportban hoznak embereket, majd együtt bekísérik őket a szavazókörbe. Miután kijöttek, a közeli éjjel-nappali bolt előtt fehér borítékban a kezükbe nyomtak valamit.”

Több ellenzéki jelölt, köztük Baranyi is a helyszínre sietett, amint értesültek az esetről, és hívták a rendőrséget is.

Hasonló esettel kapcsolatban posztolt az egyik helyi momentumos képviselő-jelölt, Mátyás Ferenc is:  

link Forrás

Szavazatvásárlás gyanújával a szomszédos VIII. kerületben Pikó András is feljelentést tett vasárnap délután. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.