Baranyi Krisztina: Csoportban hoznak és kísérnek be embereket a szavazókörbe Ferencvárosban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Baranyi Krisztina független IX. kerületi önkormányzati képviselõ, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselõje a fõvárosi Csarnok téren tartott sajtótájékoztatón 2019. július 4-énFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A ferencvárosi ellenzék közös jelöltje, Baranyi Krisztina a hvg.hu-nak számolt be arról, hogy több olyan eset történt a kerületben, ami felveti a választási csalás gyanúját.  

„Egy ember vasárnap reggel ordítozva tépkedte a választási plakátjaimat a Mester utcában. Az egyik szavazóköri delegáltunk ott volt, és le is tudta videózni, ahogy rángatja le a kihelyezett hirdetéseket. Mikor a vandál meglátta a kitűzőjét, akkor fenyegetni kezdte, hogy megkéseli, majd arcon köpte. El tudott szaladni, de nagyon megijedt, hívta a rendőrséget, akik igazoltatták a támadóját, így ebből hatósági ügy lett” – idézte a lap a független polgármester-jelöltet. 

Súlyosabbnak látszik ennél is a másik eset, amiről a politikus beszélt a lapnak, az ugyanis konkrétan a szavazatvásárlás gyanúját veti fel. Vasárnap kora délután egy ellenzéki képviselő vette észre, hogy a Gát és a Haller utca sarkán 

„...csoportban hoznak embereket, majd együtt bekísérik őket a szavazókörbe. Miután kijöttek, a közeli éjjel-nappali bolt előtt fehér borítékban a kezükbe nyomtak valamit.”

Több ellenzéki jelölt, köztük Baranyi is a helyszínre sietett, amint értesültek az esetről, és hívták a rendőrséget is.

Hasonló esettel kapcsolatban posztolt az egyik helyi momentumos képviselő-jelölt, Mátyás Ferenc is:  

Szavazatvásárlás gyanújával a szomszédos VIII. kerületben Pikó András is feljelentést tett vasárnap délután. (hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.