Baranyi Krisztina: Csoportban hoznak és kísérnek be embereket a szavazókörbe Ferencvárosban

Baranyi Krisztina független IX. kerületi önkormányzati képviselõ, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselõje a fõvárosi Csarnok téren tartott sajtótájékoztatón 2019. július 4-énFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A ferencvárosi ellenzék közös jelöltje, Baranyi Krisztina a hvg.hu-nak számolt be arról, hogy több olyan eset történt a kerületben, ami felveti a választási csalás gyanúját.  

„Egy ember vasárnap reggel ordítozva tépkedte a választási plakátjaimat a Mester utcában. Az egyik szavazóköri delegáltunk ott volt, és le is tudta videózni, ahogy rángatja le a kihelyezett hirdetéseket. Mikor a vandál meglátta a kitűzőjét, akkor fenyegetni kezdte, hogy megkéseli, majd arcon köpte. El tudott szaladni, de nagyon megijedt, hívta a rendőrséget, akik igazoltatták a támadóját, így ebből hatósági ügy lett” – idézte a lap a független polgármester-jelöltet. 

Súlyosabbnak látszik ennél is a másik eset, amiről a politikus beszélt a lapnak, az ugyanis konkrétan a szavazatvásárlás gyanúját veti fel. Vasárnap kora délután egy ellenzéki képviselő vette észre, hogy a Gát és a Haller utca sarkán 

„...csoportban hoznak embereket, majd együtt bekísérik őket a szavazókörbe. Miután kijöttek, a közeli éjjel-nappali bolt előtt fehér borítékban a kezükbe nyomtak valamit.”

Több ellenzéki jelölt, köztük Baranyi is a helyszínre sietett, amint értesültek az esetről, és hívták a rendőrséget is.

Hasonló esettel kapcsolatban posztolt az egyik helyi momentumos képviselő-jelölt, Mátyás Ferenc is:  

Szavazatvásárlás gyanújával a szomszédos VIII. kerületben Pikó András is feljelentést tett vasárnap délután. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.