Botka László nyer Szegeden

Nagyon vezet Szegeden Botka László, meg fogja nyerni. Pedig ha van vidéki város, amit nagyon meg akart nyerni a Fidesz, az Szeged. 

Fotó: szeged.hu

Komoly erőket csoportosítottak ide médiavonalon, Kubatov Gábor is rendszeres járt a városba. Még Orbán Viktor is üzent szegedieknek a Fidesz kongresszusán elmondott beszédében: „Már csak a szegedieket várjuk. Nem értjük, miért akarnak kimaradni a fejlődésből, és végképp nem értjük, hogy miért akarnak migránsvárossá válni.” 

Helyben már nem találtak alkalmas fideszes politikust a Szegedet 2002 óta irányító Botka László ellen. Így - viszonylag későn - Nemesi Pál üzletember mögé állt be a Fidesz, amivel viszont lemondtak a legfőbb témájukról, amit addig Botka ellen használtak, a Szeviép-ügyről. Nemesi ugyanis valóban üzletelt a bedőlt céggel. 

Hogy nem minden megy mégsem simán, azt jelezte a Fideszben szokatlan nyílt konfliktus, amikor Lázár János megdicsérte Botkát, amiért ellenzéki politikusként is együtt tud működni a kormánnyal, és sosem vetemedett arra, hogy vállalhatatlan durvaságokkal hergeljen a Fidesz ellen. Kubatov ezt úgy értékelte, hogy Lázár Botkát támogatja, és meg is fejtette, hogy miért: ha Szeged ellenzéki marad, akkor az állami támogatások Lázár Hódmezővásárhelyére mennek. 

A választás előtt a város egykori fideszes polgármestere, a Tisza Koalíció jelölte, Bartha László végül visszalépett. Ő nem Botkától, inkább Nemesitől vett volna el szavazatokat. Indult még a polgármesteri címért

  • Szabó Bálint politikai botrányhős
  • Lauer István (független)
  • Novákné Halász Anna (független)

Botka 29 évesen lett szegedi polgármester. A 2010-es fideszes kétharmad őt is megütötte, de csak az országgyűlési választáson maradt alul a fideszes Bohács Zsolttak szemben, ősszel a polgármesterválasztást a korábbiaknál kicsit gyengébb eredménnyel, de simán hozta. Most viszont egyéni rekordot dönthet. 

  • 2002: 59,68 százalék
  • 2006: 57,85 százalék
  • 2010: 52,51 százalék 
  • 2014: 58.22 százalék 
  • 2019: 60 százalék körül

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.