Láng Zsolt gratulált Őrsi Gergelynek, ellenzéki győzelem a II. kerületben is

Balra Láng Zsolt (Fidesz), jobbra Őrsi GergelyFotó: 444

74 százalékos feldolgozottságnál 52-47-re vezet Őrsi Gergely MSZP-s jelölt Láng Zsolt fideszes polgármester előtt. 12 462 szavazata van Őrsinek szemben Láng 11 345 szavazatával. 23 807-en szavaztak a kerületben, ami nagyon magas, 60 százalékos részvételi arányt jelent.

A II. kerület egyik leendő ellenzéki képviselője szerint Láng Zsolt polgármester gratulált kihívójának, az MSZP-s Őrsi Gergelynek. Őrsit sikerült elérni telefonon, és megerősítette a hírt.

A II. kerületben előzetesen is nagy küzdelemre lehetett számítani. Bár Buda kertvárosi részén mindig izmos volt a Fidesz, idén nem tűnt bevehetetlen várnak a baloldal számára. 2002-ben még Horváth Csaba is győzni tudott itt a fideszes Bencze B. György ellen. 

Láng Zsolt 2006 óta vezeti a kerületet, de amíg 2010-ben egészen elsöprő fölénnyel, 66 százalékos eredménnyel választották meg, 2014-ben már csak 52 százalékot kapott az akkor még töredezetten induló ellenzék ellen. (Horváth Csaba ekkor már csak alig 25 százalékkal zárt.) 

Láng 2014-ben a polgármesterséget választotta a további parlamenti munka helyett, így a kerületre koncentrálhatott (volna), de az elmúlt hónapokban úgy tűnt, hogy a munka nagyját a kampány utolsó heteire hagyta a kormánnyal együttműködő önkormányzat (így például nem sikerült időre befejezni a Millenáris Park bővítését és a Pasaréti út felújítását sem). 

A polgármester kényelme sem segítette a kampánycélokat. Az elmúlt hónapokban több lap is cikkezett arról, hogy a Láng rózsadombi házának telke - édesanyja révén - újabb és újabb földterületekkel  bővül, és a politikus vagyonnyilatkozata alapján nehezen indokolható, hogy miből. 

A kerületi MSZP-elnök Őrsi Gergely az elmúlt öt évben az ellenzéki frakció vezetője volt a közgyűlésben, de a nagypolitikában idáig ismeretlennek számított. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.