Fideszes független lesz Soroksár polgármestere

2019 október 13., vasárnap 19:53
4

Budapest legkisebb és legfiatalabb kerületének, Soroksárnak a megalakítása óta Geiger Ferenc volt a polgármestere, hétszer nyert, de a mostani választáson már nem indult a 66 éves politikus. 

Geiger baloldaliként kezdte, később független lett, de annyira, hogy 2014-ben minden párt indított ellene jelöltet. Így is nyert. 

Geiger javasolta maga helyett Bese Ferencet, aki papíron független, de a Fidesz támogatta. Bese 1998-ban is volt már polgármesterjelölt a XIII. kerületben a Fidesz–FKGP–MDF–KDNP jelöltjeként, de akkor Geiger még bőven aktív volt és simán nyert is. 

Még nem 100 százalékos az eredmény, de Bese meg fogja nyerni. 

Fotó: Bese Ferenc/Facebook

Bese ellenzéki ellenfele Bereczki Miklós volt. Ő volt Budapesten az egyetlen jobbikos politikus, aki mögé beállt a teljes ellenzék. Függetlenként indult még Bernáth Zoltán is. Nyilvántartásba volt véve Weinmann Antal alpolgármester is. Ő jobboldali beállítottságú, miután így Bese esélyeit rontotta, a jobboldali média folyamatosan támadta. A nyomás miatt Weinmann végül visszalépett. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt