Fideszes független lesz Soroksár polgármestere

Budapest legkisebb és legfiatalabb kerületének, Soroksárnak a megalakítása óta Geiger Ferenc volt a polgármestere, hétszer nyert, de a mostani választáson már nem indult a 66 éves politikus. 

Geiger baloldaliként kezdte, később független lett, de annyira, hogy 2014-ben minden párt indított ellene jelöltet. Így is nyert. 

Geiger javasolta maga helyett Bese Ferencet, aki papíron független, de a Fidesz támogatta. Bese 1998-ban is volt már polgármesterjelölt a XIII. kerületben a Fidesz–FKGP–MDF–KDNP jelöltjeként, de akkor Geiger még bőven aktív volt és simán nyert is. 

Még nem 100 százalékos az eredmény, de Bese meg fogja nyerni. 

Fotó: Bese Ferenc/Facebook

Bese ellenzéki ellenfele Bereczki Miklós volt. Ő volt Budapesten az egyetlen jobbikos politikus, aki mögé beállt a teljes ellenzék. Függetlenként indult még Bernáth Zoltán is. Nyilvántartásba volt véve Weinmann Antal alpolgármester is. Ő jobboldali beállítottságú, miután így Bese esélyeit rontotta, a jobboldali média folyamatosan támadta. A nyomás miatt Weinmann végül visszalépett. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.