A győri ellenzék kezdeményezi a szavazólapok újraszámlálását

2019 október 14., hétfő 13:42
89

Elsősorban a polgármesteri szavazólapok és néhány körzetben a képviselőjelöltek szavazólapjának újraszámlálását fogja kezdeményezni a győri ellenzéki összefogás – jelentette be a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik alkotta összefogás két képviselője Győrben.

Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke felidézte, hogy Borkai Zsolt és közte csak 641 volt a szavazatkülönbség, az érvénytelen szavazatok száma pedig 1381 volt. Szerinte tartozik annyival a választópolgárainak, hogy kezdeményezi a polgármesteri szavazatok újraszámlálását, és néhány olyan választókörzetben is, amiben szoros eredmény született.

Prollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke azt mondta: az újraszámolandó választókerületek számát még nem tudják, egyelőre a jegyzőkönyvek átvizsgálásánál tartanak.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (k) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. február 22-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Pár nappal a választás előtt négy jobbikos egyéni jelölt felrúgta az összefogást, Borkai Zsolt fideszes polgármester pont ezekben a kerületekben nyerte a legnagyobbat Glázer Tímea ellen. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt