Előrehozott képviselőválasztás jön Dunaújvárosban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miután Dunaújvárosban az ellenzéki összefogás jelöltje, Pintér Tamás simán legyőzte a várost eddig vezető fideszes politikust, Cserna Gábort, a városban előrehozott országgyűlési választást kell tartani.

Pintér ugyanis a Jobbik országgyűlési képviselője, és most választania kell a két tisztség között. És mint az Indexnek elmondta, egyértelműen a polgármesterséget választja, azaz lemond parlamenti mandátumáról. 

Az új polgármester arról is beszélt a lapnak, hogy az ellenzéki összefogás a városban  „rendkívül jól működött”, és már egyeztettek arról, ki lehet az ellenzéki jelölt az időközin. Megnevezni még nem kívánt senkit, de azt már előrevetítette, hogy  várhatóan a legszélesebb körben támogatják majd az ellenzéki pártok.

„Büszke vagyok az eredményre, főleg, hogy az ellenzéknek minden egyéni választókerületben sikerült győznie. Ez a nagy felhatalmazás fantasztikus lehetőség, szeretnénk meghálálni” – mondta még el Pintér. 

Dunaújvárosban is elég mocskos kampányt folytatott a Fidesz, a helyi önkormányzat által támogatott újság például korábban azzal vádolta Pintért, hogy migránsok betelepítése mellett kutyával fogja etetni a helyieket. Pintér az Indexnek azt mondta, nem bosszúálló típus, de ilyen írások nem lesznek a jövőben. „Az újvárosiak megbüntették, akik ezeket íratták” – tette hozzá. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.