Hollik: Mégiscsak demokráciában élünk, Borkai polgármester marad

politika
2019 október 14., 19:17

A kormányszóvivő a Hírt TV-n mondta ki Velkovics Vilmos kíméletlenül záporozó kérdéseinek súlya alatt megtörve: Borkai Zsolt kilép ugyan a Fideszből (illetve úgy tűnik, hogy a  Kövér Lászlóval és Kubatov Gáborral folytatott mai eszmecseréje után kénytelen kilépni), de ez nem jelenti azt, hogy a polgármesterségről lemondana.

„Mégiscsak demokráciában élünk, azt nem lehet mondani, hogy a győriek nem voltak minden ismeret birtokában, így tehát nem tehetünk mást, mint a győri választópolgárok véleményét tiszteletben tartjuk. De nyilvánvalóan azért, hogy a Fidesz-KDNP morális integritása megmaradjon, ezért ahogy azt a pártelnök úr ígérte is, lépni kellett” – fejtegette a döntések morálfilozófiai hátterét Hollik. 

Borkai kedd délelőtt Győrben sajtótájékoztatót tart, ezen jelenti be a bejelentendőket.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a választási eredményeket elemző beszélgetéseken a leggyakrabban elhangzó kifejezés a Borkai-faktor volt. Egyéb választási kérdéseket taglalva a műsorvezetővel kölcsönösen megnyugtatták egymást: nem Tarlós István alkalmasságáról mondtak ítéletet vasárnap a budapestiek.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.