Meghekkelhették Nemesi Pál weboldalát

TECH
2019 október 14., 13:02

A legutóbbi percekig el lehetett szórakozni azzal, hogy az ember megkérte az ismerőseit, hogy próbáják ki a következőt:

  1. Nyisd meg a nemesipal.hu weboldalt - ő volt Botka László fideszes kihívója Szegeden, a párt által kívülről támogatott függetlenként!
  2. Jobbklikkelés után válaszd az inspect opciót!
  3. Kezdd el lefelé görgetni a jobb felső sarokban látható kódsorokat!
  4. Láss csodát!

A kódsorok között ugyanis egyszer csak ez tűnt fel:

De a jelenség néhány perccel ezelőtt megszűnt.

Nem vagyok szakember, ezért megkérdeztem a fejlesztőinket, hogy valaki kívülről meghekkelhette-e az oldalt vagy Nemesi egyik programozója süthetett-e el egy viccet.

A válasz lényege az volt, hogy mindkettőre van esély, de CTO-nk szerint talán inkább egy hacker volt a tettes, aki talált egy olyan Wordpress-sebezhetőséget, ami révén át tudta írni a program egyik fáljlját. István ehhez annyit tett még hozzá, hogy 

"ha hack volt akkor van humora az embernek, mert struktúra alapján olyan fájlba tudott beleírni, amivel sokkal komolyabban tudta volna módositani a weboldalt."

(via akurvaanyadatbuttersreloaded tumblr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.