Meghekkelhették Nemesi Pál weboldalát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A legutóbbi percekig el lehetett szórakozni azzal, hogy az ember megkérte az ismerőseit, hogy próbáják ki a következőt:

  1. Nyisd meg a nemesipal.hu weboldalt - ő volt Botka László fideszes kihívója Szegeden, a párt által kívülről támogatott függetlenként!
  2. Jobbklikkelés után válaszd az inspect opciót!
  3. Kezdd el lefelé görgetni a jobb felső sarokban látható kódsorokat!
  4. Láss csodát!

A kódsorok között ugyanis egyszer csak ez tűnt fel:

De a jelenség néhány perccel ezelőtt megszűnt.

Nem vagyok szakember, ezért megkérdeztem a fejlesztőinket, hogy valaki kívülről meghekkelhette-e az oldalt vagy Nemesi egyik programozója süthetett-e el egy viccet.

A válasz lényege az volt, hogy mindkettőre van esély, de CTO-nk szerint talán inkább egy hacker volt a tettes, aki talált egy olyan Wordpress-sebezhetőséget, ami révén át tudta írni a program egyik fáljlját. István ehhez annyit tett még hozzá, hogy 

"ha hack volt akkor van humora az embernek, mert struktúra alapján olyan fájlba tudott beleírni, amivel sokkal komolyabban tudta volna módositani a weboldalt."

(via akurvaanyadatbuttersreloaded tumblr)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.