Új vezérigazgató került az Appeninn Holding élére

POLITIKA
2019 október 14., 19:55
comments 60

Bernáth Tamás tölti be október 14-től az Appeninn Holding Nyrt. vezérigazgatói pozícióját, erről a társaság rendkívüli közgyűlése döntött hétfőn – közölte a Mészáros-birodalom ingatlanpiaci cége az MTI-vel.

A pénzügyi szakember a közlemény szerint korábban a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatójaként és a BNP Paribas-csoport meg az OTP Bank felsővezetőjeként is dolgozott. A szakmai pályafutása elején projektvezetőként tevékenykedett a McKinsey nemzetközi üzleti tanácsadó cégnél, majd a Scale Consulting pénzügyi tanácsadó cég társalapítója és ügyvezetője, utána pedig a céget felvásárló PwC tanácsadási üzletágának partnere volt. Bernáth jogi szakokleveles közgazdász, az INSEAD-on szerzett MBA-fokozata és felsőfokú angol, német és francia nyelvtudása van.

A közgyűlés további két új igazgatósági tag érkezéséről is döntött. Az egyik Szabó Nóra jogász, aki évekig ügyvédként, majd az MFB jogi és compliance igazgatójaként, illetve az MFB Invest Zrt. igazgatóságának elnökeként tevékenykedett. A másik Guttmann György közgazdász, aki külsős munkatársként több pénzügyi vállalkozásnál is pénzüggyel, illetve számvitellel kapcsolatos feladatokat látott el.

Az Appeninn ingatlanbefektetési és vagyonkezelő cég az iroda- és a kiskereskedelmi piacon van jelen. A cég árbevétele 2018-ban elérte a 7 millió eurót (2,2 milliárd forint), ami több mint 42 százalékkal haladta meg az előző évit, adózott eredménye pedig 16,4 millió euró volt a 2017. évi 2,5 millió euró után. 2019 első félévében 4,66 millió eurós árbevétel mellett 10,03 millió euró adózott eredményt könyvelt el az Appeninn, egy évvel korábban 723 ezer euró volt az adózott nyeresége 2,7 millió euró árbevétel mellett.

Az Appeninn 100 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, záróáruk hétfőn 432 forint volt, 1 forinttal, 0,23 százalékkal magasabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 579 forint, a legalacsonyabb pedig 397 forint volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.