Áramkimaradás volt a Puskás Aréna környékén, az ELMŰ szerint nem a stadion miatt

ÉLET
2019 október 15., 02:49
comments 204

Az Index azt írja, hogy hétfő este megszűnt a közvilágítás a Puskás Aréna környékén, amikor az új aréna világítását tesztelték épp. A zuglói áramkimaradásokat megerősítették az ELMŰ hibabejelentő vonalán is. A problémáról a lap olvasói számoltak be.  

link Forrás

Ez már a második kellemetlen incidens az elmúlt hetekben, amit az új budapesti stadion miatt el kell szenvedniük a környéken élőknek, bár az első ennél azért megrázóbb volt.  

Szeptember 16-án a hangrendszert tesztelték a stadionban, de műszaki hiba miatt az előzetesen tervezetthez képest végül nem néhányszor, hanem legalább 60-szor bömbölt a Rammstein  Deutschland című száma. Akkor egész éjjel, legalább hat órán keresztül bömbölt ugyanaz a rockhimnusz. 

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) később elnézést kért a  műszaki galiba okozta bömbölés miatt.

A stadiont egyébként november 15-én adják át. A magyar válogatot Uruguay ellen avatja fel az új, 160 milliárd forintba kerülő, 67 ezer férőhelyes szentélyt. 

Frissítés, 11.54: 

A cikkünk megjelenését követően néhány órával a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja NZrt. az alábbi tájékoztatást adta: 

Tegnap este üzemzavar következett be az ELMŰ zuglói kábelhálózatán. Az áramszünettel járó meghibásodás érintette a XIV. kerület Istvánmező városrészt. A vállalkozó és az áramszolgáltató egybehangzó tájékoztatása szerint a Zuglóban hétfő este tapasztalt áramszünet és a Puskás Aréna világításpróbája között nincs összefüggés. A létesítmény és a kerület áramellátása két különböző kábelen történik. Azok semmilyen hatással nincsenek egymásra.

Az ELMŰ tájékoztatása szerint: „Tegnapi nap folyamán 10kV-os üzemzavar következett be kábelhálózatunkon. Az áramszünettel járó meghibásodás érintette a XIV. kerület Istvánmező városrészt. A meghibásodott földkábel nem áll összefüggésben a Puskás Arénát ellátó 10kV-os hálózattal. A stadiont ellátó hálózaton egyéb fogyasztó nem található.”

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.