Áramkimaradás volt a Puskás Aréna környékén, az ELMŰ szerint nem a stadion miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Index azt írja, hogy hétfő este megszűnt a közvilágítás a Puskás Aréna környékén, amikor az új aréna világítását tesztelték épp. A zuglói áramkimaradásokat megerősítették az ELMŰ hibabejelentő vonalán is. A problémáról a lap olvasói számoltak be.  

Ez már a második kellemetlen incidens az elmúlt hetekben, amit az új budapesti stadion miatt el kell szenvedniük a környéken élőknek, bár az első ennél azért megrázóbb volt.  

Szeptember 16-án a hangrendszert tesztelték a stadionban, de műszaki hiba miatt az előzetesen tervezetthez képest végül nem néhányszor, hanem legalább 60-szor bömbölt a Rammstein  Deutschland című száma. Akkor egész éjjel, legalább hat órán keresztül bömbölt ugyanaz a rockhimnusz. 

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) később elnézést kért a  műszaki galiba okozta bömbölés miatt.

A stadiont egyébként november 15-én adják át. A magyar válogatot Uruguay ellen avatja fel az új, 160 milliárd forintba kerülő, 67 ezer férőhelyes szentélyt. 

Frissítés, 11.54: 

A cikkünk megjelenését követően néhány órával a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja NZrt. az alábbi tájékoztatást adta: 

Tegnap este üzemzavar következett be az ELMŰ zuglói kábelhálózatán. Az áramszünettel járó meghibásodás érintette a XIV. kerület Istvánmező városrészt. A vállalkozó és az áramszolgáltató egybehangzó tájékoztatása szerint a Zuglóban hétfő este tapasztalt áramszünet és a Puskás Aréna világításpróbája között nincs összefüggés. A létesítmény és a kerület áramellátása két különböző kábelen történik. Azok semmilyen hatással nincsenek egymásra.

Az ELMŰ tájékoztatása szerint: „Tegnapi nap folyamán 10kV-os üzemzavar következett be kábelhálózatunkon. Az áramszünettel járó meghibásodás érintette a XIV. kerület Istvánmező városrészt. A meghibásodott földkábel nem áll összefüggésben a Puskás Arénát ellátó 10kV-os hálózattal. A stadiont ellátó hálózaton egyéb fogyasztó nem található.”

(Index)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.